Ispiši ovu stranicu

RH darovala Gradu Vukovaru još jednu nekretninu

Potpisivanje ugovora vrijednog 2,8 milijuna kuna Potpisivanje ugovora vrijednog 2,8 milijuna kuna Foto: Valerija Lozančić

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u  Gradskoj vijećnici Ugovor o darovanju nekretnine.

Republika Hrvatska  darovala je Gradu Vukovaru nekretninu vrijednosti 2,8 milijuna kuna koju je namijenio za izgradnju Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, a koji će služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o nekretnini na Sajmištu, površine 52.000 četvornih metara.

Ministar Marić tom je prigodom naglasio kako je najvažnije što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju.
-Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – naglasio je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i predaji nekretnina, naglasivši kako građani Vukovara uistinu od njih imaju koristi.
-Zahvaljujem ministru i Vladi RH na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz EU fondova kako bismo izgradili Poljoprivredno – prehrambeni centar „Agro Vukovar“  na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice – rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je riječ o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati
ih, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

U proteklih godinu i pol RH je Gradu Vukovaru darovala  7 nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

Pročitano 1242 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić