NAJNOVIJE
Počelo prvenstvo u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko-srijemskoj
 1. ŽNL NS Vukovar

Rezultati 1. kola: Croatia – Tomislav 1:4, Vrbanja – Borac 4:1, Mladost - Vidor Matijević 1:1, Negoslavci – Slavonac (G) 2:3, HAŠK Sokol – Posavac 4:2, Jadran – Fruškogorac 1:1, Frankopan – Slavonija 2:2, Budućnost – Sinđelić 7:3.

Poredak:

 1. Budućnost 3

 2. Tomislav 3

 3. Vrbanja 3

 4. HAŠK Sokol 3

 5. Slavonac G 3

 6. Jadran 3

 7. Frankopan 1

 8. Slavonija 1

 9. Vidor Matijević 1

 10. Mladost 1

 11. Negoslavci 0

 12. Fruškogorac 0

 13. Posavac 0

 14. Borac 0

 15. Croatia 0

 16. Sinđelić 0

U 2. kolu 24/25.8.2019. sastaju se: Tomislav – Sinđelić, Slavonija – Budućnost, Fruškogorac – Frankopan, Posavac – Jadran, Slavonac G – HAŠK Sokol, Vidor Matijević – Negoslavci, Borac – Mladost, Croatia – Vrbanja. Utakmice se igraju u 17,00 sati.

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 14:48)
"Faraon" otkrio krijumčare kokaina i heroina

Vukovarsko-srijemska policija je u akciji "Faraon" otkrila skupinu od deset krijumčara kokaina i heroina, zaplijenili su oko pola kilograma kokaina te 35 grama heroina koji su bili namijenjeni preprodaji na vukovarsko-srijemskom području.

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 13:09)
Odbačena kaznena prijava protiv Penave zbog objave videa djece

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru odbacilo je kaznenu prijavu protiv vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je bio prijavljen za povredu privatnosti djeteta kada je u siječnju na internetskim stranicama Grada objavio snimku učenika srpske nacionalnosti kako sjede tijekom izvođenja hrvatske himne na nogometnoj utakmici. 

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 12:54)
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)

U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

Radovi su izloženi u dječjem vrtiću Bajka, a izložbu su zajednički organizirali Općina Lovas i Društvo arhitekata Varaždin (DAV). Stručni je ocjenjivački sud odabrao kao najbolje idejno rješenje ono skupine arhitekata i projektanata iz Zagreba, doznali smo od načelnice Općine Lovas Tanje Cirba.

- Dugi je niz godina prošao od povratka mještana u Lovas i Opatovac i osim obnove života te revitalizacije gospodarstva, jedna je od velikih i svetih obveza čuvati uspomenu i sjećanje na velike žrtve koje su naša mjesta dala u Domovinskom ratu. Odradili smo niz pretpostavki, na žalost prošle su i ekshumacije, obilježili smo i spomen obilježje masovne grobnice, križeve hrvatskim braniteljima u Lovasu i Opatovcu, izdali smo knnjigu o stradanju, film o stradanju i sada kada su poznate sve žrtve, imena i statusi, došlo je vrijeme i da izgradimo spomen obilježje koje će biti locirano u Lovasu na mjestu gdje s odvijao tragični zločin na minskom polju – rekla je Cirba.

Spomen obilježje bit će posvećeno svim mještanima poginulima u Domovinskom ratu

- Bit će to spomen obilježje za svih 90 žrtava, poginulih, ubijenih i nestalih. Kako bi izgled budućeg spomen područja bio što kvalitetniji i kako bi dostojno obilježio sjećanje na žrtvu, proveli smo ovaj natječaj na kojega su pristigla 33 rada, a natječaj je provelo Društvo arhitekata Varaždin u suradnji s našom općinom. Dio provedbe natječaja financiralo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, a dio Općina Lovas. Za naše mještane organizirali smo izložbu svih radova, a otvorenju su nazočile i obitelji stradalnika – istaknula je Cirba

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba nada se da bi radovi na spomen obilježju mogli početi iduće godine.

- Mislim da smo svi zadovoljni jer smo dobili vrlo kvalitetno rješenje. Predstoji nam ugovaranje i projektiranje, a ove godine očekujemo ishoditi i građevinsku dozvolu. Nadamo se kako bi iduće godine napokon mogli krenuti s ovim vrlo važnim projektom za Općinu Lovas – rekla je Cirba.

 

 

Pročitano 161 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija