NAJNOVIJE
U Hrvatskoj jedna novooboljela osoba od COVID-a 19

U Hrvatskoj je posljednja 24 sata zabilježena jedna novooboljela osoba od COVID-a 19,  a riječ je o osobi koja dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:04)
Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog stanja

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola, javlja Hina.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 13:36)
Broj nezaposlenih počeo se smanjivati

U evidenciji Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Vukovaru nalaze se 2.453 nezaposlene osobe.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:54)
Informacije o izborima na web stranici VSŽ

U susret predstojećim parlamentarnim izborima, na službenoju web stranici Vukovarsko-srijemske županije, građani mogu pronaći važne obavijesi te informacije vezane uz izborni proces.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:26)
Uskoro prijava za Popis poljoprivrede

Nastavljaju se aktivnosti vezane za Popis poljoprivrede 2020.,  koji će se provoditi od 14. rujna do 14. listopada 2020.godine, objavljeno je na web stranicama vukovarske gradske uprave.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:18)
Policija u Borovu zaplijenila 770 kg duhana

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina, a rezultiralo je zapljenom 770 kg duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:59)
Novi red vožnje gradskog prijevoza

Zbog učestalih upita i zamolbi građana da se reducirani vozni red koji je na snazi od 01. lipnja 2020.g. prilagodi stvarnim potrebama radnika te sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH, a u suradnji s prijevoznikom, usuglašen je novi red vožnje gradskog prijevoza koji će se započeti provoditi od 05. lipnja 2020.g. do 31. kolovoza 2020.g.

Novi gradski red vožnje

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:53)

U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

Radovi su izloženi u dječjem vrtiću Bajka, a izložbu su zajednički organizirali Općina Lovas i Društvo arhitekata Varaždin (DAV). Stručni je ocjenjivački sud odabrao kao najbolje idejno rješenje ono skupine arhitekata i projektanata iz Zagreba, doznali smo od načelnice Općine Lovas Tanje Cirba.

- Dugi je niz godina prošao od povratka mještana u Lovas i Opatovac i osim obnove života te revitalizacije gospodarstva, jedna je od velikih i svetih obveza čuvati uspomenu i sjećanje na velike žrtve koje su naša mjesta dala u Domovinskom ratu. Odradili smo niz pretpostavki, na žalost prošle su i ekshumacije, obilježili smo i spomen obilježje masovne grobnice, križeve hrvatskim braniteljima u Lovasu i Opatovcu, izdali smo knnjigu o stradanju, film o stradanju i sada kada su poznate sve žrtve, imena i statusi, došlo je vrijeme i da izgradimo spomen obilježje koje će biti locirano u Lovasu na mjestu gdje s odvijao tragični zločin na minskom polju – rekla je Cirba.

Spomen obilježje bit će posvećeno svim mještanima poginulima u Domovinskom ratu

- Bit će to spomen obilježje za svih 90 žrtava, poginulih, ubijenih i nestalih. Kako bi izgled budućeg spomen područja bio što kvalitetniji i kako bi dostojno obilježio sjećanje na žrtvu, proveli smo ovaj natječaj na kojega su pristigla 33 rada, a natječaj je provelo Društvo arhitekata Varaždin u suradnji s našom općinom. Dio provedbe natječaja financiralo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, a dio Općina Lovas. Za naše mještane organizirali smo izložbu svih radova, a otvorenju su nazočile i obitelji stradalnika – istaknula je Cirba

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba nada se da bi radovi na spomen obilježju mogli početi iduće godine.

- Mislim da smo svi zadovoljni jer smo dobili vrlo kvalitetno rješenje. Predstoji nam ugovaranje i projektiranje, a ove godine očekujemo ishoditi i građevinsku dozvolu. Nadamo se kako bi iduće godine napokon mogli krenuti s ovim vrlo važnim projektom za Općinu Lovas – rekla je Cirba.

 

 

Pročitano 316 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija