NAJNOVIJE
U Hrvatskoj jedna novooboljela osoba od COVID-a 19

U Hrvatskoj je posljednja 24 sata zabilježena jedna novooboljela osoba od COVID-a 19,  a riječ je o osobi koja dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:04)
Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog stanja

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola, javlja Hina.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 13:36)
Broj nezaposlenih počeo se smanjivati

U evidenciji Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Vukovaru nalaze se 2.453 nezaposlene osobe.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:54)
Informacije o izborima na web stranici VSŽ

U susret predstojećim parlamentarnim izborima, na službenoju web stranici Vukovarsko-srijemske županije, građani mogu pronaći važne obavijesi te informacije vezane uz izborni proces.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:26)
Uskoro prijava za Popis poljoprivrede

Nastavljaju se aktivnosti vezane za Popis poljoprivrede 2020.,  koji će se provoditi od 14. rujna do 14. listopada 2020.godine, objavljeno je na web stranicama vukovarske gradske uprave.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:18)
Policija u Borovu zaplijenila 770 kg duhana

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina, a rezultiralo je zapljenom 770 kg duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:59)
Novi red vožnje gradskog prijevoza

Zbog učestalih upita i zamolbi građana da se reducirani vozni red koji je na snazi od 01. lipnja 2020.g. prilagodi stvarnim potrebama radnika te sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH, a u suradnji s prijevoznikom, usuglašen je novi red vožnje gradskog prijevoza koji će se započeti provoditi od 05. lipnja 2020.g. do 31. kolovoza 2020.g.

Novi gradski red vožnje

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:53)

Sutra se održava Norijada u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izdali su priopćenje za javnost povodom održavanja Norijade u Vukovaru. Prenosimo ga u cijelosti:

U srijedu, 22. svibnja 2019. s početkom u 11,00 sati održat će se preventivna aktivnost NORIJADA 2019. u Gradu Vukovaru koju zajednički organiziraju Vijeće za prevenciju Grada Vukovara i Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz potporu partnera te podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, a okupit će učenike završnih razreda svih srednjih škola s područja Grada Vukovara, odnosno maturantice i maturante iz Gimnazije Vukovar, Tehničke škole Nikole Tesle, Ekonomske škole Vukovar i Strukovne škole Vukovar.

Točno u 12 sati na glavnoj šetnici u ulici Josipa Jurja Strossmayera maturanti će zajednički zaplesati tradicionalni francuski ples Quadrillu i uživati u preventivno-edukativnom programu pod nazivom Nasilje ne želim, Quadrilli se veselim. Ovaj program primarne prevencije ima za cilj promicanje kulture tolerancije, nenasilja i dijaloga kao i promicanja pozitivnih stilova života mladih koji isključuju svaki oblik vandalizma, huliganizma, preveniraju govor mržnje te ujedno potiču na aktivizam i donošenje odluka o važnosti življenja u zdravom i sigurnom okruženju, bez konzumacije različitih sredstava ovisnosti (droga, kocka, alkohol) te je u skladu s predviđenim aktivnostima usvojenog Programa preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije i partnera usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije kao i usvojenog Plana rada Vijeća za prevenciju Grada Vukovara.

U programu sudjeluju zajedno svi maturanti Grada Vukovara te će svoje plesne korake, za koje su se prethodno pripremali i uvježbavali, javno zajednički predstaviti kroz tradicionalni spomenuti ples Quadrillu pri čemu će ujedno dati svoj glas i pokazati svoj aktivizam u izgradnji tolerantnog svijeta te mirnog i sigurnog okruženja u kojem je različitost pozitiva, a diskriminacija apsolutna negativa.

Ovaj edukativno-preventivni program ima glazbeno-scenski karakter te u njemu sudjeluje popularni glazbeni sastav Pravila igre uz moderaciju poznatog influencera koji će mlade poticati da slave svoju mladost i ulazak u svijet odraslih kao odgovorne, samosvjesne, nenasilne i zdrave osobe", navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 356 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija