NAJNOVIJE
Počelo prvenstvo u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko-srijemskoj
 1. ŽNL NS Vukovar

Rezultati 1. kola: Croatia – Tomislav 1:4, Vrbanja – Borac 4:1, Mladost - Vidor Matijević 1:1, Negoslavci – Slavonac (G) 2:3, HAŠK Sokol – Posavac 4:2, Jadran – Fruškogorac 1:1, Frankopan – Slavonija 2:2, Budućnost – Sinđelić 7:3.

Poredak:

 1. Budućnost 3

 2. Tomislav 3

 3. Vrbanja 3

 4. HAŠK Sokol 3

 5. Slavonac G 3

 6. Jadran 3

 7. Frankopan 1

 8. Slavonija 1

 9. Vidor Matijević 1

 10. Mladost 1

 11. Negoslavci 0

 12. Fruškogorac 0

 13. Posavac 0

 14. Borac 0

 15. Croatia 0

 16. Sinđelić 0

U 2. kolu 24/25.8.2019. sastaju se: Tomislav – Sinđelić, Slavonija – Budućnost, Fruškogorac – Frankopan, Posavac – Jadran, Slavonac G – HAŠK Sokol, Vidor Matijević – Negoslavci, Borac – Mladost, Croatia – Vrbanja. Utakmice se igraju u 17,00 sati.

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 14:48)
"Faraon" otkrio krijumčare kokaina i heroina

Vukovarsko-srijemska policija je u akciji "Faraon" otkrila skupinu od deset krijumčara kokaina i heroina, zaplijenili su oko pola kilograma kokaina te 35 grama heroina koji su bili namijenjeni preprodaji na vukovarsko-srijemskom području.

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 13:09)
Odbačena kaznena prijava protiv Penave zbog objave videa djece

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru odbacilo je kaznenu prijavu protiv vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je bio prijavljen za povredu privatnosti djeteta kada je u siječnju na internetskim stranicama Grada objavio snimku učenika srpske nacionalnosti kako sjede tijekom izvođenja hrvatske himne na nogometnoj utakmici. 

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 12:54)
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)

Sutra se održava Norijada u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izdali su priopćenje za javnost povodom održavanja Norijade u Vukovaru. Prenosimo ga u cijelosti:

U srijedu, 22. svibnja 2019. s početkom u 11,00 sati održat će se preventivna aktivnost NORIJADA 2019. u Gradu Vukovaru koju zajednički organiziraju Vijeće za prevenciju Grada Vukovara i Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz potporu partnera te podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, a okupit će učenike završnih razreda svih srednjih škola s područja Grada Vukovara, odnosno maturantice i maturante iz Gimnazije Vukovar, Tehničke škole Nikole Tesle, Ekonomske škole Vukovar i Strukovne škole Vukovar.

Točno u 12 sati na glavnoj šetnici u ulici Josipa Jurja Strossmayera maturanti će zajednički zaplesati tradicionalni francuski ples Quadrillu i uživati u preventivno-edukativnom programu pod nazivom Nasilje ne želim, Quadrilli se veselim. Ovaj program primarne prevencije ima za cilj promicanje kulture tolerancije, nenasilja i dijaloga kao i promicanja pozitivnih stilova života mladih koji isključuju svaki oblik vandalizma, huliganizma, preveniraju govor mržnje te ujedno potiču na aktivizam i donošenje odluka o važnosti življenja u zdravom i sigurnom okruženju, bez konzumacije različitih sredstava ovisnosti (droga, kocka, alkohol) te je u skladu s predviđenim aktivnostima usvojenog Programa preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije i partnera usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije kao i usvojenog Plana rada Vijeća za prevenciju Grada Vukovara.

U programu sudjeluju zajedno svi maturanti Grada Vukovara te će svoje plesne korake, za koje su se prethodno pripremali i uvježbavali, javno zajednički predstaviti kroz tradicionalni spomenuti ples Quadrillu pri čemu će ujedno dati svoj glas i pokazati svoj aktivizam u izgradnji tolerantnog svijeta te mirnog i sigurnog okruženja u kojem je različitost pozitiva, a diskriminacija apsolutna negativa.

Ovaj edukativno-preventivni program ima glazbeno-scenski karakter te u njemu sudjeluje popularni glazbeni sastav Pravila igre uz moderaciju poznatog influencera koji će mlade poticati da slave svoju mladost i ulazak u svijet odraslih kao odgovorne, samosvjesne, nenasilne i zdrave osobe", navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 170 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija