Ispiši ovu stranicu

Osnovan Županijski tim za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Ivana Sučić Ivana Sučić Foto: Arhiv HRV-a

Temeljem Sporazuma o međuresornoj suradnji u području sprječavanja i borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, u Vukovaru je konstituiran Županijski tim za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Imenovao ga je predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Za voditeljicu tima izabrana je Ivana Sučić, mag. sociologije, voditeljica programa Pružanje egzistencijalne zaštite i psihosocijalne podrške ženama žrtvama nasilja i njihovoj djeci na području Vukovarsko-srijemske županije u udruzi B.a.B.e. Za zamjenicu voditeljice izabrana je Ana Kirin, dipl. soc. radnica iz Centra za socijalnu skrb Vnkovci, a za tajnicu Mica Hadžić, dipl. iur., iz Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Zadaće ovoga tima su unaprjeđivanje sustava zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u lokalnoj zajednici međuresornom suradnjom, donošenje godišnjeg plana rada, sudjelovanje u programima zajedničke izobrazbe te preventivnim aktivnostima, vođenje evidencija o aktivnostima, usvajanje izvješća o radu za prethodnu godinu i podnošenje istog Nacionalnom timu i dr. 

Pročitano 1294 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar