Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan Galić primio sudionike Festivala glumca

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić,već tradicionalno ugostio je sudionike ovogodišnjega, 26. festivala glumca.

Tom je prigodom izrazio zadovoljstvo što je ova kulturna manifestacija postala među najomiljenijima kod vukovarsko-srijemske kazališne publike.

-Ljudi u našoj županiji vole kazalište i predstave se prate jednako dobro u svim našim gradovima pa i općinama.  Meni je posebno drago što je ovaj Festival bio prisutan ovdje svih ovih godina i pomogao duhovnoj obnovi naše županije. Drago mi je da  je vukovarsko-srijemska publika u prilici pogledati najbolje hrvatske predstave- rekao je župan Galić.

Domaćin ovogodišnjega Festivala glumca, Žarko Potočnjak je naglasio kako je ovogodišnja uloga domaćina Festivala za njega posebna čast te da ga posebne emocije vežu za Slavoniju još od vremena Domovinskoga rata u kojem je i sam sudjelovao.

Predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika Perica Martinović je pohvalila je ovogodišnju izbornicu festivala Mirelu Brekalo Popović koja je, kaže Martinović, na pozornice Vukovarsko-srijemske županije dovela neke od  najboljih prošlogodišnjih hrvatskih kazališnih ostvarenja  te izrazila želju  da Festival glumca preraste u nacionalnu manifestaciju.

-Ovaj Festival jedini je u svijetu posvećen glumcu i traje već 26 godina, a utemeljen je 1994. godine kao svojevrstan odgovor na srbijansku agresiju na Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju- rekla je Martinović

Pročitano 1027 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI