Ispiši ovu stranicu

Kamioni ugrožavaju život mještanima Tovarnika i Ilače, sutra mirni prosvjed

Mještani Tovarnika i Ilače, gube strpljenje zbog nepreglednih kolona teških kamiona koji su, kako već godinama upozoravaju, prijetnja njihovoj i sigurnosti njihove djece, no općinske su vlasti zajedno s mještanima sigurne u jedno - prosvjeda će biti i to u petak u Ilači s početkom u 12 sati i u Tovarniku u 13 sati.

Poziv mještanima na mirni prosvjed uputio je Organizacijski odbor pozvavši sve mještane općine Tovarnik, kao i stanovnike ostalih mjesta od Vinkovaca do Tovarnika.
- Prosvjed organiziramo zbog velikog broja teških kamiona koji prometuju državnom cestom, a samim time i našim mjestima. Prosvjedom želimo mjerodavnim institucijama ukazati na probleme koje imamo zbog toga i želimo utjecati na rješavanje tih problema. Pokažimo slogu i zajedništvo i odazovimo se na prosvjed kako bismo iskoristili svoje zakonske mogućnosti i na taj način pokušali zaštititi one koji su najranjiviji, našu mladost - rekao je član Organizacijskog odbora i zamjenik načelnice Jasmin Budinski. 

Inače, iz Općine Tovarnik tjednima već pozivaju mjerodavne da se pronađe rješenje za nepregledne kolone kamiona koji kroz njihova sela prometuju državnom cestom prema graničnom prijelazu Tovarnik - Šid. Mještani se žale na gužvu, buku, uništavanje ceste, bacanje smeća..., ali i upozoravaju na opasnost kojoj su izložena djeca zbog gustoće prometa.

Pročitano 932 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI