Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija za projekt "Školontiranje-pogled u budućnosti"

Završna konferencija u Osijeku Završna konferencija u Osijeku F: PRONI Centar za podučavanje

U Osijeku je održana završna konferencija za projekt „Školontiranje-pogled u budućnost, koji provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Vukovara.

Projekt Školontiranje za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, kroz obrazovanje i odgoj za volontiranje u školskim ustanovama i organizacijama civilnoga društva u Vukovarsko-srijemskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.
- Sve ono što smo radili kroz ove dvije godine, a imalo je za cilj uspostaviti školske volonterske klubove, razviti suradnju između udruga i škola i na taj način potaknuti sinergiju i povezanost između učenika i lokalne zajednice, došlo je do vrhunca. Nakon ovoga se nadamo kako ćemo potaknuti i one koji se nisu uključili u projekt – rekao je voditelj projekta iz PRONI Centra za socijalno podučavanje Goran Jelenić koji je naglasio kako su na konferenciji sudjelovali učenici i školsko osoblje odgojno-obrazovnih ustanova u kojima je osnovan ili je u planu osnivanje školskog volonterskog kluba, predstavnici organizacija civilnoga društva te drugi relevantni dionici koji potiču razvoj školskog volonterstva i volonterstva u zajednici.
-U cilju nam je nastaviti se baviti razvojem volonterstva, kao PRONI Centar za socijalno podučavanje imamo i program lokalnog volonterskog centra u Vukovaru koji djeluje već pet godina aktivno. Na taj način nastavljamo lokalnu suradnju sa školama, udrugama, građanima i svima onima koji žele sudjelovati- zaključio je Jelenić.
Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje. Projekt Školontiranje ukupne je vrijednosti 1.134.356,84 kn. Iznos koji je sufinancirala Europska unija iznosi 911,652,93 kn.

Pročitano 968 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI