NAJNOVIJE
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)
Na području VSŽ 7 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 7 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

(Petak, 07 Kolovoz 2020 09:23)
Potvrđena zaraza u obiteljskom domu u Vinkovcima: zaraženo 13 korisnika i jedna djelatnica

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije održanoj danas u Vinkovcima potvrđena je informacija kako je COVID-19 probio u obiteljski dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 19:01)
Koronavirus ušao u jedan vinkovački dom za starije

Među 24 osobe, koliko je u četvrtak novoobljelih osoba od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, najveći dio su korisnici jednog privatnog Doma za starije i nemoćne u Vinkovcima, doznaje se neslužbeno u tome slavonskom gradu - prenosi Hina. 

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 15:21)
Hrvataska bilježi 28 novih bolesnika od COVID-a 19

U Hrvatskoj je zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih 561, objavio je Stožer Civilne zaštite RH.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 14:14)
Vukovarki prva nagrada u Kninu

Na šestoj pjesničkoj manifestaciji domoljubne poezije Stijeg slobode – Stina pradidova, koja je u organizaciji zadarskoga ogranka Hrvatskoga književnog društva, Kninskog muzeja i Grada Knina održana na kninskoj tvrđavi, prvo je mjesto pjesmom Opomena osvojila vukovarska književnica Tanja Belobrajdić. 

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 13:38)

Predsjednica na tribini s mladima Vukovara

Predsjednica s mladima Vukovara Predsjednica s mladima Vukovara Foto: J. Vrdoljak

Život mladih u Vukovaru bila je tema tribine na kojoj je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović razgovarala s učenicima vukovarske Gimnazije, Mirovne grupe mladih Dunav Vukovar i članovima Savjeta mladih u Gradu Vukovaru.

  Mladi su u kratkom vremenu Predsjednici ispričali o svojim ambicijama i željama za ostanak u Vukovaru. Predsjednica je izrazila nadu za daljnjom suradnjom s mladima i nastavkom dijaloga.

-Vjerujem da ćemo od mladih dobiti što više ideja kako olakšati mladima ne samo da ostaju u Vukovaru već i da se nakon iskustva koje steknu vani vrate i nastave dalje graditi ovaj  grad. Vukovar je simbol ne samo hrvatske slobode već i jedan feniks koji je izašao iz pepela i za kojeg ja mislim da može puno bolje i puno više. Naravno i da u središtu pozornosti upravo moraju biti ovi mladi, izjavila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Mladi Vukovarci su bili puni optimizma. Predsjednica Savjeta mladih u Gradu Vukovaru Marija Tomić mišljenja je da će unatoč određenim strahovima u zajedništvu graditi bolju budućnost Vukovara.

-Kod nas mladih ima straha, ali smo zapravo hrabri i idemo u pozitivnom smjeru. Kroz naše znanje, iskustvo i uz pomoć gradonačelnika, gradske uprave, njegovih djelatnika, institucija i udruga raditi na boljoj budućnosti Vukovara.

Nakon tribine uslijedila je zajedničko fotografiranje.

Pročitano 424 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija