Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Sedma "Biciklistička karavana Mostar - Vukovar"

Start biciklističke karavane u Mostaru Start biciklističke karavane u Mostaru Foto: BK Mostar

Paljenjem svijeća na spomeniku Hrvatskih branitelja u Mostaru krenula je sedma po redu "Biciklistička karavana Mostar - Vukovar".

Tridesetak biciklista iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske krenulo je na put dug 400 kilometara do herojskog Grada Vukovara. Biciklisti će putovati četiri dana, a jučer su odvozili prvu i kako kažu najtežu etapu u dužini od 120 kilometara, odnosno od Mostara do Kiseljaka.

U Kiseljaku su na Trgu branitelja položili cvijeće i upalili svijeću za sve poginule branitelje.

- Kiseljak se pokazao kao jako dobar domaćin. Odmah po dolasku, bicikliste je dočekao Mladen Mišurić Ramljak načelnik općine Kisljek koji je karavani poželio dobrodošlicu i pobrinuo se da svi biciklisti imaju okrjepu i smještaj pred sutrašnju etapu do Žepča", izjavio je Mario Marić, začetnik ideje Mostar - Vukovar.

Zorić je zahvalio i Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije koji ih je dočekao na Ivanu, nakon najtežeg uspona, kako bi im pružio okrjepu i podržao ih u njihovim naporima.

-Karavana Mostar - Vukovar je doista jedna jako lijepa gesta i ovi ljudi zasigurno zaslužuju podršku tijekom svog putovanja, izjavio je Josip Dugandžić ispred Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Inače, Biciklistička karavana Mostar - Vukovar je nit prijateljstva između gradova Mostara i Vukovara koja će i ove godine, još jednom biti povezana neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih općina i gradova kroz koje prolazi karavana, a koji su i domaćini karavane Kiseljak, Žepče i Županja, navode sudionici.

 -Raduje me što općina Kiseljak može sudjelovati u karavani prijateljstva Mostar Vukovar, sretni smo što karavana prolazi kroz Kiseljak i što je Kiseljak prvo odmorište na tom dugom putu. Ovom prigodom želim svim sudionicima karavane sretno putovanje i sretan dolazak u Vukovar, te molim da prenesete iskrene i prijateljske pozdrave svim Vukovarcima od stanovnika općine Kiseljak, izjavio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

Biciklisti danas voze drugu etapu u dužini od 80 kilometara, odnosno putovanje od Kiseljaka do Žepča. Dolazak u Vukovar je 01. svibnja u Park šumu Adica.

Pročitano 1099 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI