NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Sedma "Biciklistička karavana Mostar - Vukovar"

Start biciklističke karavane u Mostaru Start biciklističke karavane u Mostaru Foto: BK Mostar

Paljenjem svijeća na spomeniku Hrvatskih branitelja u Mostaru krenula je sedma po redu "Biciklistička karavana Mostar - Vukovar".

Tridesetak biciklista iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske krenulo je na put dug 400 kilometara do herojskog Grada Vukovara. Biciklisti će putovati četiri dana, a jučer su odvozili prvu i kako kažu najtežu etapu u dužini od 120 kilometara, odnosno od Mostara do Kiseljaka.

U Kiseljaku su na Trgu branitelja položili cvijeće i upalili svijeću za sve poginule branitelje.

- Kiseljak se pokazao kao jako dobar domaćin. Odmah po dolasku, bicikliste je dočekao Mladen Mišurić Ramljak načelnik općine Kisljek koji je karavani poželio dobrodošlicu i pobrinuo se da svi biciklisti imaju okrjepu i smještaj pred sutrašnju etapu do Žepča", izjavio je Mario Marić, začetnik ideje Mostar - Vukovar.

Zorić je zahvalio i Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije koji ih je dočekao na Ivanu, nakon najtežeg uspona, kako bi im pružio okrjepu i podržao ih u njihovim naporima.

-Karavana Mostar - Vukovar je doista jedna jako lijepa gesta i ovi ljudi zasigurno zaslužuju podršku tijekom svog putovanja, izjavio je Josip Dugandžić ispred Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Inače, Biciklistička karavana Mostar - Vukovar je nit prijateljstva između gradova Mostara i Vukovara koja će i ove godine, još jednom biti povezana neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih općina i gradova kroz koje prolazi karavana, a koji su i domaćini karavane Kiseljak, Žepče i Županja, navode sudionici.

 -Raduje me što općina Kiseljak može sudjelovati u karavani prijateljstva Mostar Vukovar, sretni smo što karavana prolazi kroz Kiseljak i što je Kiseljak prvo odmorište na tom dugom putu. Ovom prigodom želim svim sudionicima karavane sretno putovanje i sretan dolazak u Vukovar, te molim da prenesete iskrene i prijateljske pozdrave svim Vukovarcima od stanovnika općine Kiseljak, izjavio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

Biciklisti danas voze drugu etapu u dužini od 80 kilometara, odnosno putovanje od Kiseljaka do Žepča. Dolazak u Vukovar je 01. svibnja u Park šumu Adica.

Pročitano 255 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija