NAJNOVIJE
Nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Do sada je testirano 66405 osoba, od toga 261 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 23 osoba, od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2072, što je 9 novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih na području države je 103.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 14:07)
Osječko-baranjska županija bez novooboljelih od koronavirusa

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su 34 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus. I dalje su na području Osječko-baranjske županije zabilježene 133 oboljele osobe.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 10:39)
Jedanaesti dan nema novooboljelih na području naše županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 09:14)
Službeno je: Penava i Škoro zajedno na parlamentarne izbore!

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održali su konferenciju za medije na kojoj je i službeno potvrđeno kako zajedno izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u srpnju.

(Subota, 30 Svibanj 2020 16:19)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je broj novooboljelih na području Hrvatske u 24 satnom razdoblju 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Novooboljela osoba nalazi se u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Do sada su testirane 66144 osobe, od toga 635 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 27 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Ukupan broj ozdravljenih od koronavirusa je 2063 te ukupan broj preminulih na području republike je 103.

(Subota, 30 Svibanj 2020 14:06)
POVODOM DANA DRŽAVNOSTI GRAD VUKOVAR ODAO POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOGA RATA

Predstavnici Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom obilježili su Dan državnosti odavanjem počasti svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:20)
Izaslanstvo VSŽ obilježilo Dan državnosti

Izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije na čelu s županom Božom Galićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću povodom Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:04)

Sedma "Biciklistička karavana Mostar - Vukovar"

Start biciklističke karavane u Mostaru Start biciklističke karavane u Mostaru Foto: BK Mostar

Paljenjem svijeća na spomeniku Hrvatskih branitelja u Mostaru krenula je sedma po redu "Biciklistička karavana Mostar - Vukovar".

Tridesetak biciklista iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske krenulo je na put dug 400 kilometara do herojskog Grada Vukovara. Biciklisti će putovati četiri dana, a jučer su odvozili prvu i kako kažu najtežu etapu u dužini od 120 kilometara, odnosno od Mostara do Kiseljaka.

U Kiseljaku su na Trgu branitelja položili cvijeće i upalili svijeću za sve poginule branitelje.

- Kiseljak se pokazao kao jako dobar domaćin. Odmah po dolasku, bicikliste je dočekao Mladen Mišurić Ramljak načelnik općine Kisljek koji je karavani poželio dobrodošlicu i pobrinuo se da svi biciklisti imaju okrjepu i smještaj pred sutrašnju etapu do Žepča", izjavio je Mario Marić, začetnik ideje Mostar - Vukovar.

Zorić je zahvalio i Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije koji ih je dočekao na Ivanu, nakon najtežeg uspona, kako bi im pružio okrjepu i podržao ih u njihovim naporima.

-Karavana Mostar - Vukovar je doista jedna jako lijepa gesta i ovi ljudi zasigurno zaslužuju podršku tijekom svog putovanja, izjavio je Josip Dugandžić ispred Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Inače, Biciklistička karavana Mostar - Vukovar je nit prijateljstva između gradova Mostara i Vukovara koja će i ove godine, još jednom biti povezana neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih općina i gradova kroz koje prolazi karavana, a koji su i domaćini karavane Kiseljak, Žepče i Županja, navode sudionici.

 -Raduje me što općina Kiseljak može sudjelovati u karavani prijateljstva Mostar Vukovar, sretni smo što karavana prolazi kroz Kiseljak i što je Kiseljak prvo odmorište na tom dugom putu. Ovom prigodom želim svim sudionicima karavane sretno putovanje i sretan dolazak u Vukovar, te molim da prenesete iskrene i prijateljske pozdrave svim Vukovarcima od stanovnika općine Kiseljak, izjavio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

Biciklisti danas voze drugu etapu u dužini od 80 kilometara, odnosno putovanje od Kiseljaka do Žepča. Dolazak u Vukovar je 01. svibnja u Park šumu Adica.

Pročitano 398 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija