Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Pedeset osoba zaposlilo se u javnim radovima

Pedeset osoba zaposlilo se u javnim radovima Grad Vukovar

U vukovarskoj Gradskoj vijećnici  podijeljeni su ugovori osobama uposlenima u javnim radovima.

Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje putem mjere Javni radovi, programa „Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara“ zaposlio je 50 osoba. Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček je zahvalivši HZZO-u na dobroj suradnji je naglasio kako  Grad Vukovar nastoji kroz brojne poticajne mjere već godinama ulagati u razvoj gospodarstva.

-Ove godine izdvajamo oko 2 milijuna kuna za poticajne mjere za obrtnike i poduzetnike, a milijun kuna za poljoprivrednike kako bi i na taj način umanjili potrebe grada Vukovara za ovakvim i sličnim javnim pozivima. Nastojimo da što više ljudi dobije trajno zaposlenje, a to pokazuju i brojke. Danas imamo 600 osoba više uposlenih nego prije pet godina u isto vrijeme, što znači da trendovi idu u koristi ovoj gradskoj upravi i pokazuju da su upravo ove mjere koje godinama provodimo  dale rezultat, rekao je Pavliček.  

Predstojnica Područne službe Vukovar, Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Jasna Kolar, kazala je kako je ovo samo nastavak višegodišnje suradnje Grada Vukovara i HZZ-a kroz program Javnih radova:

-Riječ je o osobama koje su teže upošljive kako zbog starosne dobi tako i zbog dugotrajne nezaposlenosti ili jer imaju neka od zanimanja koja danas nažalost nisu tražena. Stoga nam je iznimno drago što postoje ovakvi programi koje je donijela Vlada RH putem mjera aktivne politike zapošljavanja, a koje provodi HZZ u suradnji s Gradom Vukovarom. Te nam mjere omogućuju  upošljavanje određenoga broja  nezaposlenih osoba koje se otežano zapošljavaju. Svake godine kroz program javnih radova uključimo od 50 do 60 osoba, kazala je Kolar.

Vrijednost javnih radova iznosi milijun i dvjesto tisuća kuna. Jedan dio osoba bit će na sto postotnom financiranju, a jedan dio na 50 postotnom. Grad Vukovar u sudjeluje u ovim javnim radovima s preko 100.000 kuna .Inače Javni radovi su društveno koristan rad koji traje do 6 mjeseci, a tijekom toga razdoblja HZZ sufinancira ukupan trošak radnika što je za ovu godinu negdje oko 4,368 kuna,  kao i putni trošak osobama koje  imaju pravo na njega.

Pročitano 839 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI