Ispiši ovu stranicu

Čelnici Vukovara na uskrsnoj liturgiji u pravoslavnoj crkvi

Čelnici Vukovara na uskrsnoj liturgiji u pravoslavnoj crkvi Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava  nazočio je sa svojim suradnicima uskrsnoj liturgiji održanoj povodom blagdana Uskrsa po julijanskome kalendaru u crkvi Svetog Nikolaja u Vukovaru.

Svim pravoslavnim vjernicima čestitao je Uskrs.
-Ovo je jedna ljudska gesta i iskorak u smjeru koji je prijeko potreban. Koliko mi znamo po prvi je puta jedan gradonačelnik Vukovara nakon Domovinskoga rata došao u pravoslavnu crkvu. Moram reći da mi je drago što smo ovdje sa svojim građanima kojima ovim putem želimo čestitati Uskrs, da ga provedu u miru i sa svojim obiteljima - rekao je Penava te na novinarski upit očekuje li sada i predstavnike srpske zajednice da nazoče  obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine odgovorio  da će o tome govoriti njihova djela, a on je danas ovdje isključivo zbog pravoslavnih vjernika koji su građani grada Vukovara.
-Neka svatko svojim djelima govori za sebe- poručio je gradonačelnik, dodajući kako nekada previše obraćamo pozornost na riječi, a premalo gledamo tko što čini.
S gradonačelnikom su u crkvi bili  i predsjednik vukovarskog HDZ-a, prvi dožupan  Damir Barna, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić te član Gradskoga vijeća Vukovara iz redova HDZ-a, hrvatski branitelj srpske nacionalnosti Savo Manojlović.

Pročitano 1009 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić