NAJNOVIJE
Počeo simpozij Cjelovita skrb za palijativnog bolesnika

U organizaciji Doma zdravlja Vukovar i suorganizaciji Hrvatskog društva za palijativnu medicinu i Hrvatskog liječničkog zbora u  Hrvatskom domu Vukovar svečano je počeo četvrti  simpozij palijativne skrbi s  međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom ''Cjelovita skrb za palijativnog bolesnika''. Cilj simpozija je promicanje palijativne skrbi i omogućavanje stjecanja novih znanja zdravstvenim djelatnicima i stručnim suradnicima uključenim u pružanje specijalističke palijativne skrbi.

(Četvrtak, 17 Listopad 2019 20:31)
Održana konferencija o obrazovanju i socijalnoj integraciji u višeetničkim zajednicama

Obrazovanje i socijalna integracija u višeetničkim zajednicama – stanje, izazovi i perspektive naziv je konferencije održane u Vukovaru u organizaciji Zaklade Friedrich Ebert, Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i Hrvatske zaklade za znanost.

(Četvrtak, 17 Listopad 2019 15:08)
Broj slobodnih parkirališnih mjesta u Vukovaru u prvoj zoni može se doznati i putem mobilne aplikacije

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček s glavnim direktorom za poslovne korisnike A1 Hrvatska Ivanom Gabrićem i predstavnicima Komunalca predstavio je javnosti na konferenciji za medije održanoj u Ulici Lokvanjski sokak sustav pametnog parkiranja čije je korištenje Grad osigurao posredstvom tvrtke Komunalac u 1. zoni naplate parkiranja.  Korisnici mogu jednostavno, Android mobilnom aplikacijom – A1 Smart Parking  dobiti informacije o raspoloživim parkirnim mjestima te upute kako do njih doći.

(Četvrtak, 17 Listopad 2019 13:36)
Sve osnovne i srednje škole naše županije su u štrajku

Iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske – Područnog odbora Sindikata Vukovarsko srijemske županije priopćeno je da se danas štrajka u svim osnovnim i srednjim školama naše županije.

(Četvrtak, 17 Listopad 2019 12:31)
In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara

U okviru 28. obljetnice pogibije general-bojnika Blage Zadre, legendarnog zapovjednika obrane Trpinjske ceste, koji je svoj neustrašiv ratni put u obrani Domovine Hrvatske započeo upravo iz redova Hrvatske policije, u organizaciji Grada Vukovara, Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske te Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata održana je komemorativna svečanost „In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara“.

(Srijeda, 16 Listopad 2019 19:44)
Obilježena godišnjica pogibije vukovarskih ratnih heroja Blage Zadre i Alfreda Hilla

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata, odana je počast zapovjednicima obrane Vukovara general-bojniku Blagi Zadri i bojniku Allfredu Hilu koji su poginuli na današnji dan 1991. godine, Zadro u Borovu naselju, a Hill u četvrti Sajmište. Potom je na Trpinjskoj cesti kod spomen-biste Blagi Zadri održan prigodni komemorativni program pod nazivom Heroj Trpinjske ceste.

(Srijeda, 16 Listopad 2019 17:52)
U Vukovaru je za poslodavce održan seminar o razvoju inovacija na poslu

HUP Regionalni ured Osijek u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar i Simbex Akademijom organizirao je  u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar seminar na temu Razvoj inovacije u poslu.

(Srijeda, 16 Listopad 2019 13:48)

HRV EKSKLUZIVNO: Hrvatska vojska i MUP obavljaju probno iskapanje u selu Borovo u potrazi za mogućom pojedinačnom ili masovnom grobnicom. Na Ovčari nije pronađeno ništa.

Probno iskapanje se vrši u bunaru na nekadašnjem salašu u privatnom vlasništvu na Savulji Probno iskapanje se vrši u bunaru na nekadašnjem salašu u privatnom vlasništvu na Savulji Foto: R. Rac

Pripadnici Hrvatske vojske i MUP-a, nastavljaju i danas probna iskapanja u potrazi za mogućim pojedinačnim ili masovnim grobnicama žrtava iz Domovinskoga rata. Kako je HRV jučer prvi izvijestio, obavljena su probna iskapanja na poljoprivrednom dobru Ovčara, gdje su pripadnici vojske i policije postupali po privatnoj dojavi, no iz izvora bliskih Ministarstvu hrvatskih branitelja doznajemo kako na toj lokaciji nisu pronašli ništa.

Trenutno se vrši probno iskapanje u selu Borovo, dijelu zvanom Savulja, u vikend naselju. Kako doznajemo istražuje se bunar koji se nalazi u dvorištu nekadašnjega salaša u privatnom vlasništvu.

Prema informacijama s terena na tom se mjestu kopa od ponedjeljka. Teren je pristupačan za prilaz bagera, no nezahvalno je što je riječ o bunaru, do kojega se prije svega morao prokopati prilaz kako bi bageri mogli prići oknu bunara.

Okno
Bageri prokopali put do bunara. Trenutno se pokušava prokopati do dna bunara

Naša novinarska ekipa doznala je kako je bunar, prema pričama tamošnjega stanovništva presušio još prije Domovinskoga rata, a od sugovornika na terenu doznajemo kako su trenutno prokopali okno bunara do dubine od preko 10 metara. Cilj je doći do samoga dna kako bi se utvrdilo što se u njemu potencijalno krije.

Radovi 
Opsežni radovi

Doznali smo, također, kako su do sada iz bunara izvučene velike količine otpada, raznih tkanina, čak i drvena kolutara, a iskopane su i kosti, za koje je odmah utvrđeno kako je riječ o kostima životinjskoga podrijetla.

Smece
Do sada iskopani otpad iz okna bunara

Na ovoj lokaciji probno iskapanje bi se, kako saznajemo, trebalo vršiti još danas, a moguće i tijekom sutrašnjega dana. Izvori s terena su nam potvrdili da ukoliko se otkriju ljudske kosti tada daljnju proceduru preuzima Ministarstvo hrvatskih branitelja, a ukoliko se utvrdi da se u bunaru ne nalaze ljudske kosti, tada će isti biti zatrpan, a lokacija označena kao mjesto na kojemu se ne treba vršiti daljnja istraživanja.

Kolutara
Bunar prokopan do dubine od preko 10 metara. Pronađena je kolutara, za koju se prvotno sumnjalo da je riječ o zaostalom minsko-eksplozivnom sredstvu

Pročitano 1742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija