NAJNOVIJE
Održana izložba Kreativnost iz školskih klupa

U okviru projekta Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama, koji za cilj ima unaprijediti znanja kod učenika u području održivog razvoja i poduzetništva kroz otkrivanje njihovih talenata, izgradnje vrlina i poticanja kreativnosti i stvaralaštva, otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom Kreativnost iz školskih klupa.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 15:20)
Tribina o nestalim osobama

Tribina o nestalim osobama pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“, održana je u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 13:36)
Gradu Vukovaru nogometni stadion i zemljište u Borovu naselju

Održana je 13. sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, kojom je predsjedao ministar državne imovine i ujedno predsjednik UV CERP-a, Mario Banožić. Upravno vijeće usvojilo je pet odluka, među kojima je i Odluka o darovanju Gradu Vukovaru nekretnina u k.o. Vukovar. Riječ je o nekretninama u vlasništvu CERP-a, odnosno o nogometnom igralištu i zemljištu u Borovu naselju, a koje su osobitog značaja za sportski i društveni život u gradu Vukovaru. 

-Vjerujem da će ova vijest ipak najviše razveseliti članove nogometnog kluba HNK „VUKOVAR 1991“, jer osim seniorske momčadi, na stadionu trenira više od stotinu djece - rekao je ministar Mario Banožić.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 12:23)
HDLSKL poziva sve logoraše da se jave radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora poziva sve logoraše da se jave u udrugu radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj i obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem, teškim fizičkim i psihičkim maltretiranjem.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:59)
Tvrtka Tehnostan primjer je dobre prakse u obnovljivim izvorima energije

Vukovarska tvrtka Tehnostan trenutno je vodeća u Hrvatskoj kada je u pitanju korištenje obnovljivih izvora energije te prva tvrtka za daljinsko grijanje.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:53)
Dva šesta mjesta s Otvorenog prvenstva Hrvatske u ergometrima

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza održano je otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima pod nazivom „Croatia Indoor 2020“. Ovo natjecanje označava početak veslačke sezone gdje veslači pokazuju svoju fizičku spremnost i utreniranost a kompletna organizacija Hrvatskog veslačkog saveza analizira rezultate i pravi selekcije za veslačku reprezentaciju.

I ove je godine Hrvatski veslački klub „Vukovar“ nastupio na natjecanju s ukupno 8 veslača. Po kategorijama: kadeti muški B – Karlo Bendra, kadeti muški A- Matej Maljak, kadeti ženski A- Ella Paljušaj i Anja Vinković, juniori muški B- Ivan Hardi, juniori ženski A- Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski te je za veterane nastupio Krešimir Đalto.

Iako nije osvojena medalja, uspjeh Karla Bendre (6. od 23 natjecatelja u kategoriji) i Mateja Maljka (6. od  je 68 natjecatelja u kategoriji) te ukupni rezultati svih veslača pokazuju dobru utreniranost i spremnost za nadolazeću veslačku sezonu.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 08:53)
Obilježen Dan ružičastih majica

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Vinkovcima obilježen je Dan ružičastih majica.

(Srijeda, 26 Veljača 2020 15:43)

HRV EKSKLUZIVNO: Hrvatska vojska i MUP obavljaju probno iskapanje u selu Borovo u potrazi za mogućom pojedinačnom ili masovnom grobnicom. Na Ovčari nije pronađeno ništa.

Probno iskapanje se vrši u bunaru na nekadašnjem salašu u privatnom vlasništvu na Savulji Probno iskapanje se vrši u bunaru na nekadašnjem salašu u privatnom vlasništvu na Savulji Foto: R. Rac

Pripadnici Hrvatske vojske i MUP-a, nastavljaju i danas probna iskapanja u potrazi za mogućim pojedinačnim ili masovnim grobnicama žrtava iz Domovinskoga rata. Kako je HRV jučer prvi izvijestio, obavljena su probna iskapanja na poljoprivrednom dobru Ovčara, gdje su pripadnici vojske i policije postupali po privatnoj dojavi, no iz izvora bliskih Ministarstvu hrvatskih branitelja doznajemo kako na toj lokaciji nisu pronašli ništa.

Trenutno se vrši probno iskapanje u selu Borovo, dijelu zvanom Savulja, u vikend naselju. Kako doznajemo istražuje se bunar koji se nalazi u dvorištu nekadašnjega salaša u privatnom vlasništvu.

Prema informacijama s terena na tom se mjestu kopa od ponedjeljka. Teren je pristupačan za prilaz bagera, no nezahvalno je što je riječ o bunaru, do kojega se prije svega morao prokopati prilaz kako bi bageri mogli prići oknu bunara.

Okno
Bageri prokopali put do bunara. Trenutno se pokušava prokopati do dna bunara

Naša novinarska ekipa doznala je kako je bunar, prema pričama tamošnjega stanovništva presušio još prije Domovinskoga rata, a od sugovornika na terenu doznajemo kako su trenutno prokopali okno bunara do dubine od preko 10 metara. Cilj je doći do samoga dna kako bi se utvrdilo što se u njemu potencijalno krije.

Radovi 
Opsežni radovi

Doznali smo, također, kako su do sada iz bunara izvučene velike količine otpada, raznih tkanina, čak i drvena kolutara, a iskopane su i kosti, za koje je odmah utvrđeno kako je riječ o kostima životinjskoga podrijetla.

Smece
Do sada iskopani otpad iz okna bunara

Na ovoj lokaciji probno iskapanje bi se, kako saznajemo, trebalo vršiti još danas, a moguće i tijekom sutrašnjega dana. Izvori s terena su nam potvrdili da ukoliko se otkriju ljudske kosti tada daljnju proceduru preuzima Ministarstvo hrvatskih branitelja, a ukoliko se utvrdi da se u bunaru ne nalaze ljudske kosti, tada će isti biti zatrpan, a lokacija označena kao mjesto na kojemu se ne treba vršiti daljnja istraživanja.

Kolutara
Bunar prokopan do dubine od preko 10 metara. Pronađena je kolutara, za koju se prvotno sumnjalo da je riječ o zaostalom minsko-eksplozivnom sredstvu

Pročitano 1954 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija