Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba "4 vukovartske umjetnice"

Otvorena izložba "4 vukovartske umjetnice" Foto: Valerija Lozančić

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba slika četiri vukovarske umjetnice. 


Riječ je o Radimili Bogdanović, Miri Čorak, Lenki Pitl i Jasminki Rudić, članicama Udruge Vukovarskih umjetnika i kreativaca koja djeluje u okviru Europskog doma Vukovar.
Svaka slikarica izložila je šest slika, akrila ili ulja na platnu, koje uglavnom predstavljaju motive grada Vukovara i cvijeće.  Osim slika izložene su i minijature te unikatno oslikani  magneti.

- Nas četiri zajedno slikamo već godinu dana i ovom smo izložbom htjele našim sugrađanima pokazati bar mali dio onoga što radimo. Željele smo našemu gradu pokloniti nešto lijepo i pozitivno, rekla je u ime svih Radmila Bogdanović.

Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić naglasila je kako izložbom žele široj populaciji pokazati koliko naš grad ima bogatstva, koliko se bavimo kulturom i koliko ljepote nam ova amaterska skupina iz Udruge Vukovarskih umjetnika i kreativaca može pružiti.
-Ova je izložba drukčija, zanimljiva, proljetnog i veselog karaktera pa vjerujem da će biti vrlo posjećena, istaknula je Miškić.

Izložbu je otvorila Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica Europskog doma Vukovar naglasivši kako im je cilj bio osigurati prostor onima koji žele raditi i stvarati.
-Slike su prelijepe, svaka na svoj način i stvaraju jedno pozitivno ozračje, rekla je Lazić.

Izložba će biti otvorena do 20. svibnja

Pročitano 857 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić