Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Projekt Razvoj biciklističke infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije

Projekt Razvoj biciklističke infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije Foto:VSŽ

U Nijemcima je održana  konferencija za medije o razvoju biciklističke rute u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Program razvoja ciklo turizma na kontinentu, započeo je u 2017. godini, a Vukovarsko - srijemska županija je nastavila s provedbom navedenog programa i u 2018. godini putem projekta "Razvoj biciklističke infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije". U okviru  programa 2018. godini Vukovarsko-srijemska  županija realizirala je asfaltiranje kraće sekcije biciklističke rute na području općine Nijemci čime je riješen problem prolaska kritičnim putem, ali i problem prilaska promatračnici ptica i pristaništu riječnog turističkog broda "Katarina" na rijeci Bosut što je ciklo turistima pružilo dodatnu turističku atrakciju i aktivnost.

-Cjelokupna dionica koju smo asfaltirali ukupne dužine 360 metara je u  vlasništvu općine Nijemci.  Obzirom na povećano zanimanje za biciklističke karte i veliki broj novih smještajnih objekata s oznakom bike&bed, ažurirali smo postojeću kartu i tiskali je u 500 primjeraka, kazala je pročelnica Upravnoga odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, Marija Budimir. On je dodala kako projekt je razvoja ciklo turizma u Vukovarsko-srijemskoj  županiji težak oko pola  milijuna kuna od čega je glavninu financiralo Ministarstvo  turizma.

Župan Božo Galić je  izjavio kako Vukovarsko-srijemska županija ima goleme turističke potencijale koji se iz godine u godinu razvijaju.

-Sve više turista dolazi u našu županiju, povećava se broj dolazaka i noćenja, a turistički i ugostiteljski djelatnici primaju brojne nagrade za uspješno predstavljanje na turističkoj karti. Kontinentalni turizam na našem području treba razvijati i mi tu raznim projektima želimo omogućiti da se ostvaruje kako za razvoj turističke infrastrukture tako i za smještajne objekte, rekao je  Galić.

Pročitano 933 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI