NAJNOVIJE
Obveza nošenja maski u poštama, bankama, kod frizera i pedikera...

Nacionalni stožer civilne zaštite poručio je  kako na snagu stupa odluka o obaveznom nošenju maski u poštama, bankama te kod frizera i pedikera.

-Donesena je odluka o dopuni odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maske za lice te je dodano da maske moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama, i stranke koje dolaze onamo. Isto tako i zaposlenici uslužnih djelatnosti koji dolaze u bliski kontakt sa strankama - rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut.
Odluka stupa na snagu danas.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak pojasnio je da je već ranije donesena obaveza nošenja maski u trgovinama i ugostiteljstvu, a sad se to proširilo i na pošte i banke i sve uslužne djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera ili pedikera.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:51)
Zbog korone odgođeno natjecanje orača u Opatovcu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a na preporuku župabijskoga Stožera civilne zaštite, odgođeno je 18.natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije koje je trebalo biti održano u petak 17.srpnja 2020. u Opatovcu.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:28)
U Hrvatskoj opet porast broja novozaraženih, od jučer oboljele 92 osobe

Hrvatskoj su u protekla 24 sata potvrđene 92 novozaražene osobe koronavirusom pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1.204, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 14:28)
Na području OBŽ šest novooboljelih osoba

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus - tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira, javlja Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Prve oboljele osobe na području županije evidentirane su 14. ožujka , a do danas su sveukupno od COVID-a 19 oboljele 492 osobe. Do sada je izliječeno 275 osoba, osam je preminulo, a trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus.
U Kliničkom bolničkom centru je i dalje hospitalizirano 25 oboljelih, ali je za razliku od jučer, jedan pacijent manje na respiratoru. Ukupno se na uređaju za potpomognuto disanje nalaze tri osobe.
Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba pa se trenutno u samoizloaciji nalazi 438 osoba.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i prema dojavama građana i samoinicijativno. Od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji gdje se osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije nije nalazila na prijavljenoj adresi. Samoinicijativno su provjerili 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 12:29)
U tijeku je oralna vakcinacija lisica

Na području Republike Hrvatske u tijeku je oralna vakcinacija lisica.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:42)
Večeras u Dvorcu Eltz izložba slika iz Graza i jazz koncert

U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar, Austrijskog kulturnog foruma i Dunav Art festa u perivoju Dvorca Eltz  večeras će biti predstavljeno slikarstvo iz zbirke grada Graza i jazz koncert More Love Ensembla.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:00)
Na području VSŽ 10 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 - 4 oboljele osobe su iz Starih Mikanovaca, 3 iz Vinkovaca, 2 iz Tovarnika i 1 iz Vukovara. 

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 09:43)

Projekt Razvoj biciklističke infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije

Projekt Razvoj biciklističke infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije Foto:VSŽ

U Nijemcima je održana  konferencija za medije o razvoju biciklističke rute u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Program razvoja ciklo turizma na kontinentu, započeo je u 2017. godini, a Vukovarsko - srijemska županija je nastavila s provedbom navedenog programa i u 2018. godini putem projekta "Razvoj biciklističke infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije". U okviru  programa 2018. godini Vukovarsko-srijemska  županija realizirala je asfaltiranje kraće sekcije biciklističke rute na području općine Nijemci čime je riješen problem prolaska kritičnim putem, ali i problem prilaska promatračnici ptica i pristaništu riječnog turističkog broda "Katarina" na rijeci Bosut što je ciklo turistima pružilo dodatnu turističku atrakciju i aktivnost.

-Cjelokupna dionica koju smo asfaltirali ukupne dužine 360 metara je u  vlasništvu općine Nijemci.  Obzirom na povećano zanimanje za biciklističke karte i veliki broj novih smještajnih objekata s oznakom bike&bed, ažurirali smo postojeću kartu i tiskali je u 500 primjeraka, kazala je pročelnica Upravnoga odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, Marija Budimir. On je dodala kako projekt je razvoja ciklo turizma u Vukovarsko-srijemskoj  županiji težak oko pola  milijuna kuna od čega je glavninu financiralo Ministarstvo  turizma.

Župan Božo Galić je  izjavio kako Vukovarsko-srijemska županija ima goleme turističke potencijale koji se iz godine u godinu razvijaju.

-Sve više turista dolazi u našu županiju, povećava se broj dolazaka i noćenja, a turistički i ugostiteljski djelatnici primaju brojne nagrade za uspješno predstavljanje na turističkoj karti. Kontinentalni turizam na našem području treba razvijati i mi tu raznim projektima želimo omogućiti da se ostvaruje kako za razvoj turističke infrastrukture tako i za smještajne objekte, rekao je  Galić.

Pročitano 373 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija