NAJNOVIJE
Održana izložba Kreativnost iz školskih klupa

U okviru projekta Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama, koji za cilj ima unaprijediti znanja kod učenika u području održivog razvoja i poduzetništva kroz otkrivanje njihovih talenata, izgradnje vrlina i poticanja kreativnosti i stvaralaštva, otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom Kreativnost iz školskih klupa.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 15:20)
Tribina o nestalim osobama

Tribina o nestalim osobama pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“, održana je u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 13:36)
Gradu Vukovaru nogometni stadion i zemljište u Borovu naselju

Održana je 13. sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, kojom je predsjedao ministar državne imovine i ujedno predsjednik UV CERP-a, Mario Banožić. Upravno vijeće usvojilo je pet odluka, među kojima je i Odluka o darovanju Gradu Vukovaru nekretnina u k.o. Vukovar. Riječ je o nekretninama u vlasništvu CERP-a, odnosno o nogometnom igralištu i zemljištu u Borovu naselju, a koje su osobitog značaja za sportski i društveni život u gradu Vukovaru. 

-Vjerujem da će ova vijest ipak najviše razveseliti članove nogometnog kluba HNK „VUKOVAR 1991“, jer osim seniorske momčadi, na stadionu trenira više od stotinu djece - rekao je ministar Mario Banožić.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 12:23)
HDLSKL poziva sve logoraše da se jave radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora poziva sve logoraše da se jave u udrugu radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj i obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem, teškim fizičkim i psihičkim maltretiranjem.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:59)
Tvrtka Tehnostan primjer je dobre prakse u obnovljivim izvorima energije

Vukovarska tvrtka Tehnostan trenutno je vodeća u Hrvatskoj kada je u pitanju korištenje obnovljivih izvora energije te prva tvrtka za daljinsko grijanje.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:53)
Dva šesta mjesta s Otvorenog prvenstva Hrvatske u ergometrima

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza održano je otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima pod nazivom „Croatia Indoor 2020“. Ovo natjecanje označava početak veslačke sezone gdje veslači pokazuju svoju fizičku spremnost i utreniranost a kompletna organizacija Hrvatskog veslačkog saveza analizira rezultate i pravi selekcije za veslačku reprezentaciju.

I ove je godine Hrvatski veslački klub „Vukovar“ nastupio na natjecanju s ukupno 8 veslača. Po kategorijama: kadeti muški B – Karlo Bendra, kadeti muški A- Matej Maljak, kadeti ženski A- Ella Paljušaj i Anja Vinković, juniori muški B- Ivan Hardi, juniori ženski A- Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski te je za veterane nastupio Krešimir Đalto.

Iako nije osvojena medalja, uspjeh Karla Bendre (6. od 23 natjecatelja u kategoriji) i Mateja Maljka (6. od  je 68 natjecatelja u kategoriji) te ukupni rezultati svih veslača pokazuju dobru utreniranost i spremnost za nadolazeću veslačku sezonu.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 08:53)
Obilježen Dan ružičastih majica

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Vinkovcima obilježen je Dan ružičastih majica.

(Srijeda, 26 Veljača 2020 15:43)

Na Gradskom stadionu u Borovu naselju osvanuli grafiti neprimjerenoga sadržaja

Zid istočne tribine išaran grafitima neprimjerenoga sadržaja Zid istočne tribine išaran grafitima neprimjerenoga sadržaja Foto: R. Rac

Na pozadinskom zidu istočne tribine Gradskoga stadiona u Borovu naselju osvanuli su grafiti neprimjerenoga sadržaja. Crvenim sprejem nacrtana je maskota psa pored kojega je ćiriličnim pismom ispisano ime „Leksi“, uz to stoji ćirilični natpis „Srbija do Tokija“, latinicom ispisan „MUP RH“ koji je potom prekrižen, a pored toga se nalazi maskota muške osobe koja pokazuje srednji prst ruke, a na čelu ima ispisano ćirilično 4 S.

Grafiti su vjerojatno osvanuli u noći s utorka na srijedu, pretpostavlja Tomislav Kovač, dopredsjednik HNK Vukovar 1991.

- Dolaskom na Gradski stadion uočili smo grafite te smo o svemu izvijestili policiju koja je izašla na teren i obavila očevid. Zgranut sam ovim događajem i mišljenja sam kako je ovo poruka uoči održavanja tradicionalnog 17. Memorijalnoga turnira vukovarskih branitelja – rekao je Kovač.

Kovač nam je ispričao kako su od policije po završetku očevida dobili informaciju kako će zasigurno doći do jednog ili više počinitelja ovoga djela.

Inače, Gradski stadion u Borovu naselju u cijelosti je ograđen te se zaključava svake večeri, kao i tijekom dana ukoliko na njemu nema aktivnosti.

- Na stadionu treniraju sve dobne skupine u prijepodnevnim satima te poslijepodne, od 16 sati pa nadalje. U međuvremenu, stadion je zaključan, baš kao u večernjim satima, tako da pretpostavljam da su počinitelj ili više njih tijekom večernjih sati preskočili ogradu stadiona, popeli se na tribine te ispisali grafite neprimjerenoga sadržaja – ispričao je Kovač.

Kovac HNK Vukovar 1991 
Tomislav Kovač, dopredsjednik HNK Vukovar 1991

Na novinarski upit postoje li možda nadzorne kamere na stadionu koje su eventualno mogle snimiti, za sada još uvijek nepoznatoga počinitelja ili više njih, Kovač je odgovorilo kako nadzornih kamera nema.

- Stadion se trenutno nalazi u državnom vlasništvu, kada se riješi pitanje vlasništva, a nadam se kako će budući vlasnik biti Grad Vukovar, svakako se nadam da će biti postavljene i nadzorne kamere, posebice budu li se slični događaji opetovano ponavljali – poručio je dopredsjednik HNK Vukovar 1991.

Dodajmo i to kako će se u Vukovaru od 25. do 28. travnja održati spomenuti 17. Memorijalni turnir vukovarskih branitelja na kojem će se uz pionire iz domovine, momčadi hrvatskih nogometnih klubova NK Hrvatski dragovoljac (Zagreb), HNK Rijeka, GNK Dinamo (Zagreb), NK Lokomotiva (Zagreb), NK Slaven Belupo (Koprivnica), NK Rudeš (Zagreb), NK Istra (Pula), HNK Hajduk (Split), NK Inter (Zaprešić), HNK Gorica (Velika Gorica), HNK Osijek, HNK  Cibalia (Vinkovci),  HNK Vukovar 1991., natjecati i mladi Hrvati iz iseljeništva, iz Sjeverne Amerike, Njemačke, Austrije, Švedske i Švicarske. Uz natjecanja, mladi će nogometaši, kao i dosadašnjih godina obići memorijalna obilježja u gradu na Dunavu, a upravo na ovome stadionu trebala bi biti upriličena službena ceremonija otvorenja turnira kao i sama završnica s polufinalnom i finalnom utakmicom te dodjelom nagrada i priznanja.

Pročitano 2142 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija