NAJNOVIJE
Tri novooboljele osobe na području Vukovarsko-srijemske županije

Tri su novooboljele osobe od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Subota, 28 Ožujak 2020 17:09)
Tržnica se otvara u ponedjeljak

Odlukom gradskih vlasti od ponedjeljka, 30. ožujka, Gradska tržnica Vukovar ponovo otvara svoja vrata, objavljeno je na internetskoj stranici Grada Vukovara.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:47)
Od koronavirusa umro peti bolesnik

U Hrvatskoj su tijekom dana potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je i peta žrtva, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:29)
Noćas pomičemo kazaljke sata s 2 na 3 sata

U nedjelju 29. ožujka pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed počet će ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

(Subota, 28 Ožujak 2020 13:18)
U Osijeku četiri nova bolesnika
Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata evidentirane su četiri novooboljele osobe od koronavirusa, ukupno ih je 41, a četiri su pacijenta na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.
(Subota, 28 Ožujak 2020 13:16)
Kapetan Dragan odslužio kaznu, na Bajakovu protjeran iz Hrvatske

Na graničnome prijelazu Bajakovo hrvatski su policijski službenici protjerali iz Hrvatske Dragana Vasiljkovića poznatoga pod nadimkom kapetan Dragan.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:21)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer nema novooboljelih od korona virusa tako da je ukupni broj oboljelih tri, priopćio je Stožer CZ Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:04)

Održana zajednička sjednica županijskoga Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava

Održana zajednička sjednica županijskoga Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava Foto: M.Molnar

U Vinkovcima je održana zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijske koordinacije za ljudska prava Vukovarsko-srijemske županije.

Raspravljalo se  među ostalim o medijskome kodeksu, izborima za predstavnike  vijeća nacionalnih manjina te  razmatrana je i organizacija i održavanje  sajma žena poduzetnica.

Jadranka Golubić predsjednica Županijske koordinacije za ljudska prava Vukovarsko-srijemske županije izvijestila je o izborima nacionalnih manjina za predstavnike vijeća nacionalnih manjina koji će se održati 5. svibnja ove godine.

Članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije Marija Molnar predstavila je Medijski kodeks sa smjernicama za senzibilirano izvještavanje prema ženama i femicidu.

U spomenutom  Kodeksu kojega je izdao Ured  pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, analizirano je izvješćivanje u razdoblju  od 2012. do 2018. godine   koje je pokazalo  kako su izvješćivanja o tim temama senzacionalistički nastrojena. Preporuka je da se mediji dodatno posavjetuju sa stručnjacima koji se bave tim vrstama kaznenih djela. Dogovoren je skori sastanak s medijima kako bi ih upoznali sa analizama brošure.

Pročitano 286 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija