NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 50 novozaraženih osoba koronavirusom, jedna osoba preminula

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1117.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 14:14)
HGK: Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka

Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara. Pšenica je jedna od rijetkih samodostatnih kultura jer se hrvatske potrebe za pšenicom kreću oko 400 tisuća tona, što znači da ćemo za izvoz imati oko 350 tisuća tona, objavila je Hrvatska gospodarska komora.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 12:55)
U OBŽ 3 novopozitivne osobe

Na području Osječko-baranjske županije tri su osobe novopozitivne na koronavirus. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:33)
U županiji 7 novooboljelih; jedna iz Vukovara

Na području Vukovarsko-srijemske županije 7 je novoboljelih od koronavirusa.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:14)
U Vukovaru među zaraženima od koronavirusa i dijete

U priopćenju Stožera civilne zaštite grada Vukovara navode kako je u Vukovaru 11 pozitivnih osoba na koronavirus. Jedna osoba zaražena malodobno je dijete. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:04)
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)

Održana zajednička sjednica županijskoga Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava

Održana zajednička sjednica županijskoga Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava Foto: M.Molnar

U Vinkovcima je održana zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijske koordinacije za ljudska prava Vukovarsko-srijemske županije.

Raspravljalo se  među ostalim o medijskome kodeksu, izborima za predstavnike  vijeća nacionalnih manjina te  razmatrana je i organizacija i održavanje  sajma žena poduzetnica.

Jadranka Golubić predsjednica Županijske koordinacije za ljudska prava Vukovarsko-srijemske županije izvijestila je o izborima nacionalnih manjina za predstavnike vijeća nacionalnih manjina koji će se održati 5. svibnja ove godine.

Članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije Marija Molnar predstavila je Medijski kodeks sa smjernicama za senzibilirano izvještavanje prema ženama i femicidu.

U spomenutom  Kodeksu kojega je izdao Ured  pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, analizirano je izvješćivanje u razdoblju  od 2012. do 2018. godine   koje je pokazalo  kako su izvješćivanja o tim temama senzacionalistički nastrojena. Preporuka je da se mediji dodatno posavjetuju sa stručnjacima koji se bave tim vrstama kaznenih djela. Dogovoren je skori sastanak s medijima kako bi ih upoznali sa analizama brošure.

Pročitano 334 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija