Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Održana promocija zanimanja policajac/policajka

Postupanje policijskih službenika u različitim situacijama Postupanje policijskih službenika u različitim situacijama PU vukovarsko-srijemska

Kako bi zainteresirali što veći broj mladih da se prijave na natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka Policijska akademija, Policijska škola „Josip Jović“, u suradnji s Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom, održala je Dan otvorenih vrata.

Učenici završnih razreda vinkovačkih srednjih škola imali su priliku iz prve ruke pogledati dio onoga što ih očekuje ako se odluče prijaviti na policijsku akademiju. U dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca održana je javna prezentacija zanimanja policajac/policajka, a kako bi građanima, posebice onima mlađima od 28 godina, kroz posebno osmišljen dinamični program policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske predstavili svoje časno zanimanje.

Razni rodovi policije, odnosno interventna jedinica, granična policija, prometna, temeljna, kriminalistička tehnika i protueksplozijska zaštita predstavili su svoj rad kroz opremu koju svakodnevno koriste u radu. Informacije o uvjetima za prijavu na natječaj za zanimanje policajac/policajka, što je mlade najviše zanimalo, mogli su dobiti iz prve ruke, od načelnika Policijske akademije Dubravka Novak, voditeljice Srednje policijske škole „Josip Jović“ Renate Odeljan i načelnika PU vukovarsko-srijemske Fabijana Kapular.

Mnoge srednjoškolce su ponukali da se odvaže i na licu mjesta pokušaju ispuniti postavljene norme u poligonu, a one koji su zadovoljili, nagradili su promidžbenim materijalima ovogodišnje kampanje za upis kandidata u program školovanja za policijsko zanimanje.

Posebno je atraktivan bio program Interventne jedinice policije koji je obuhvatio pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti te demonstraciju borilačkih vještina. U programu su sudjelovala i dva policijska psa, odnosno pas napadač i pas za detekciju eksploziva. Inače, natječaj za upis kandidata/kinja u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2018./2019. godine već je otvoren i traje do 31. srpnja.

Pročitano 1002 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI