Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Uskrsna pastirska poruka i čestitka nadbiskupa Hranića

Nadbiskup Đuro Hranić Nadbiskup Đuro Hranić Foto: Radio Đakovo

„Idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu.“ (Iv 20,17) – naslov je uskrsne pastirske poruke i čestitke đakovačko-osječkog nadbiskupa metropolita mons. dr. Đure Hranića, koju je predstavio na preduskrsnom susretu s predstavnicima društvenog priopćavanja u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

„Suvremeni čovjek kao da je još uvijek ostao zarobljen u tami Velikog petka. Sebičnost, korupcija, zatvorenost pred darom života, nasilje nad ženama, nad djecom i nad onima koji misle i vjeruju drukčije, mržnja kojom se natječu mnogi u vrijeđanju neistomišljenika; strah od budućnosti… sve to postalo je glasno poput urlanja onih koji su vikali ”Raspni ga, raspni”, dio je to ovogodišnje uskrsne pastirske poruke đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koju je odaslao sa svog tradicionalnog susreta s novinarima slavonskih redakcija.

„Uskrsli Gospodin, koji nas zove svojom braćom i sestrama, zahtijeva od nas preobrazbu društva u pravu zajednicu braće i sestara. Da bi naše društvo postalo zajednica, potrebno je više od kompromisa na različitim životnim područjima Društvena pravednost, mir, solidarnost, zajedništvo nikada neće biti u potpunosti ostvareni ako tome pristupamo samo kao građani koji pripadaju jednom društvu. Uskrsnuće Kristovo poziv je na novi život i put preobrazbe – i pojedinca i zajednice u kojoj on živi. Kršćanin zato ne čeka bespomoćno pravedniji život. Njegova vjera u uskrsnuće pruža mu moć koja se očituje u slabosti i daruje mu snagu Kristove žrtve, kojom se prinio na križ iz ljubavi prema čovjeku. Ne vjerovati u Kristovo uskrsnuće značilo bi živjeti kao da je križ Kristov definitivni kraj, kao da je sve bilo beznadni poraz. A on je uskrsnućem sve pobijedio i promijenio!”, ističe nadbiskup Hranić.

Ovogodišnju uskrsnu čestitku nadbiskup Hranić uputio je u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i prvi put u zajedništvu s pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, čije ređenje je na uskrsni ponedjeljak.

Pročitano 842 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI