Ispiši ovu stranicu

Počela isplata uskrsnica i dijeljenje poklon paketa

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Povodom blagdana Uskrsa Grad Vukovar i ove godine dariva svoje sugrađane u potrebi.


Korisnici prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom dobit će jednokratnu novčanu naknadu - uskrsnicu u iznosu od 250 kn po korisniku -samac/obitelj. Za 237 korisnika iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 59.250 kn. 
Za korisnike Pučke kuhinje koji su jedna od socijalno najugroženijih skupina stanovništva osigurano je 90 prigodnih poklon paketa u vrijednosti do 180 kuna po paketu za što je iz proračunskih sredstava Grada Vukovara izdvojeno 16.200 kn. 

 

Uskrsna kosara 19

 

-Kako bi nadolazeće blagdane proveli što ljepše i ugodnije željeli smo naše sugrađane u potrebi upoznati s pomoći na koju mogu računati od Grada Vukovara, naglasio je gradonačelnik Ivan Penava na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici.

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević rekao je kako se uskrsnica uz predočenje osobne iskaznice može podići u poslovnicama Fine od  15. travnja do 31.svibnja, a poklon paketi dijelit će se u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru od 15. do 19. travnja.

Grad Vukovar za socijalne i demografske mjere godišnje izdvaja 14-15 milijuna kuna.
-Pomažemo svim našim sugrađanima, od onih najmlađih do najstarijih pa tako, među ostalim, imamo jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, sufinanciranje troškova stanovanja za obitelji s troje i više djece, sufinanciranje prijevoza učenicima, kupujemo bilježnice, knjige i preobuku za osnovnoškolce, stipendiramo učenike deficitarnih zanimanja, studente, financiramo odlazak na bazene našim najstarijim sugrađanima i plaćamo im gradski prijevoz. Kroz ove razne mjere, a više ih je demografskih, nastojimo pomoći svim slojevima našega društva, naglasio je Pavliček.

Pročitano 1056 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić