Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Održan Simpozij Novinarstvo

Ana Dokler Ana Dokler Foto: J. Vrdoljak

U okviru 23. Sajma zdravlja u Vinkovcima je održan Simpozij Novinarstvo,  naslonjen na središnju temu ovogodišnjeg Sajma zdravlja, djecu i potrebu ulaganja u njihov razvoj.

O svijetu medija i njihovom odnosu prema djeci, sudionicima simpozija je govorila glavna urednica portala www. medijska pismenost.hr i stručna suradnica Agencije za elektroničke medije Ana Dokler. Kako je rekla, stručnjaci se slažu da djecu treba početi medijski opismenjavati od trenutka kada počnu koristiti medije, a to je danas već negdje u vrtićkoj dobi.

-U tom najranijem periodu ključna je uloga roditelja u smislu biranja sadržaja za djecu i objašnjavanju zašto nešto gledamo, a zašto ne, te polako poučavanje djece kako kritički analizirati te sadržaje, rekla je Dokler dodajući kako medije u život djece treba uvoditi postepeno, a o viđenom medijskom sadržaju roditelji bi trebali razgovarati s djecom kako bi im pojasnili razliku između stvarnosti i fikcije.

Dokler je predstavila i priručnik koji su zajednički izdali Agencija i UNICEF “Djeca i mediji”, a potom odgovorila i na neka od aktualnih pitanja o odnosu medija i djece, kako izvještavati o djeci i koje greške pri tome ne činiti.

U okviru Simpozija Novinarstvo upriličeno je i druženje s nekadašnjim novinarkama Višnjom Mišin (HTV) i Ivanom Draganić (RTL).

Simpozij Novinarstvo održan je u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva – Ogranak Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 654 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI