Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoren 24. SŠNIDOR Vukovar 2018.-2019.

Svečano otvoren 24. SŠNIDOR Vukovar 2018.-2019. Foto: M. Đermadi

    

U organizaciji zajednica županijskih zajednica , udruga i članova HVIDR-a RH u Vukovaru je svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskoga rata, 24. SŠNIDOR, Vukovar 2018.- 2019.

Natjecanje je okupilo 1100 sudionika iz svih hrvatskih županija, a predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić zahvalio je gradonačelniku Vukovaru na domaćinstvu te naglasio:  

-Danas smo se ovdje okupili iz svih županija diljem Lijepe naše iz pijeteta prema žrtvi Vukovara i svih naših suboraca i prijatelja koji su stvarali našu državu, rekao je Đakić.

Gradonačelnik Vukovara Penava izrazio je zadovoljstvo  što je Vukovar domaćin  ovome natjecanju naglasivši poštovanje ljudima koji su utkali ono najvrijednije što su imali, a to su njihova tijela za stvaranje hrvatske države.

-Drago mi jer što iz Vukovara možemo poslati sliku koja govori o vrijednostima zajedništva i Domovinskoga rata, naglasio je Penava.

Prvi zamjenik vukovarsko-srijemskoga župana  Damir Barna rekao je kako je proteklo nešto više od 20 godina otkada se SŠNIDOR po Prvi puta održao u Vukovaru te da danas Vukovar puno ljepše izgleda nego tada.

-Vukovar je kroz to vrijeme pokazao da je srednjoeuropski i hrvatski grad i da u njemu zajedno žive pripadnici brojnih nacionalnih manjina, koji konzumiraju sva prava po najvećim svjetskim standardima, rekao je Barna.

Zadovoljstvo održavanjem ovogodišnjega SŠNIDOR-a u Vukovaru  izrazio je i ministar branitelja Tomo Medeved koji je izrazio zahvalnost svakom ratnom vojnom invalidu što iako su teško stradali u Domovinskome ratu i proživjeli strahote imaju snagu okupiti se i odaslati poruku cijelom  hrvatskome narodu „da smo i danas ovdje u Vukovaru s pozitivnim emocijama kroz naše zajedništvo.“

Ante Deur izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i posebni savjetnik za branitelje rekao je kako je posebno lijepo vidjeti  branitelja  i stradalnika Domovinskoga rata  u gradu u kojem se stvarala hrvatska država koji pokazuju istinsko zajedništvo.

24. SŠNIDOR, koje se održava pod Visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, Vlade i Sabora RH te pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i gradonačelnika grada Vukovara. Cilj programa je psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata. Ovogodišnji SŠNIDOR zatvara se u subotu, 13. travnja, u 20 sati proglašenjem pobjednika. 

Pročitano 1444 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI