NAJNOVIJE
U Hrvatskoj jedna novooboljela osoba od COVID-a 19

U Hrvatskoj je posljednja 24 sata zabilježena jedna novooboljela osoba od COVID-a 19,  a riječ je o osobi koja dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:04)
Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog stanja

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola, javlja Hina.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 13:36)
Broj nezaposlenih počeo se smanjivati

U evidenciji Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Vukovaru nalaze se 2.453 nezaposlene osobe.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:54)
Informacije o izborima na web stranici VSŽ

U susret predstojećim parlamentarnim izborima, na službenoju web stranici Vukovarsko-srijemske županije, građani mogu pronaći važne obavijesi te informacije vezane uz izborni proces.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:26)
Uskoro prijava za Popis poljoprivrede

Nastavljaju se aktivnosti vezane za Popis poljoprivrede 2020.,  koji će se provoditi od 14. rujna do 14. listopada 2020.godine, objavljeno je na web stranicama vukovarske gradske uprave.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:18)
Policija u Borovu zaplijenila 770 kg duhana

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina, a rezultiralo je zapljenom 770 kg duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:59)
Novi red vožnje gradskog prijevoza

Zbog učestalih upita i zamolbi građana da se reducirani vozni red koji je na snazi od 01. lipnja 2020.g. prilagodi stvarnim potrebama radnika te sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH, a u suradnji s prijevoznikom, usuglašen je novi red vožnje gradskog prijevoza koji će se započeti provoditi od 05. lipnja 2020.g. do 31. kolovoza 2020.g.

Novi gradski red vožnje

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:53)

Otvoren 23. Sajam zdravlja sa središnjom temom ulaganja u rani razvoj djece

Otvoren 23. Sajam zdravlja sa središnjom temom ulaganja u rani razvoj djece Novosti.hr

U dvorani Barun Trenk svečano je otvoren 23. Sajam zdravlja u organizaciji Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske mreže zdravih gradova, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva. 

Središnja tema ove godine je "Platforma ulaganja u rani razvoj djece – značaj predškolskog obrazovanja”, a sajam s međunarodnim sudjelovanjem traje do nedjelje. Koodinatorica Sajma zdravlja Mandica Sanković.
-To je izuzetno značajna tema i važna za sve nas, a kada kažemo za sve nas i za održivi razvitak, onda kažemo i za život, i kvalitetu i kvantitetu, zato što ulažući u znanje i obrazovanje naše najmlađe populacije zapravo stvaramo preduvjete za održivi razvitak i kvalitetu života odraslih -istaknula je Sanković. 

Svečanom otvorenju nazočili su i predstavnici partnera Sajma, među kojima i generalni konzul Mađarske u Republici Hrvatskoj Antonio Giovanni De Blasio te gradonačelnik grada Poreča Loris Peršurić.
U ime Hrvatske mreže zdravih gradova obratila se nacionalna koordinatorica Selma Šogorić. - Ovo je sjajna prilika da kroz svu aktivnost Sajma, ne samo kroz naše forume i trajne izobrazbe profesionalaca, nego i kroz razne radionice, pokažemo koliki je značaj ranog razvoja djece. Znači, ono što UNICEF stalno govori: prve tri su važne. Najvažnije su! -zaključila je Šogorić. Ovogodišnji Sajam zdravlja okupio je 120 izlagača te 174 predavača koji su osigurali 106 sati edukacije. 

Pročitano 322 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija