NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

DANAS SMO MI, A KADA ĆETE VI? - AKCIJA ZELENA ČISTKA

Dječji vrtić Vukovar I (PO Leptirić, skupina Maslačak) ove godine se uključila u najveći volonterski ekološki pothvat u Hrvatskoj pod nazivom Zelena čistka - Jedan dan za čistiji okoliš. Ideja kampanje koja se u Hrvatskoj provodi od 2012. godine je da zajedničkom jednodnevnom akcijom čišćenja divljih odlagališta otpada u svojoj lokalnoj sredini – očistimo Lijepu našu.

- Kada smo razmišljali koji prostor očistiti na um nam je pao prostor bivšeg doma tehnike u Borovu naselju. Ako ste se ikada prošetali tim prostorom  znate u kako je lošem stanju. Međutim, taj prostor ujedno predstavlja i jedini izlaz na rijeku Dunav u Borovu naselju. Djeca skupine Maslačak cijele ove pedagoške godine provode projekt ''ŽIVJETI UZ RIJEKU DUNAV'' koji je podignut i na eTwinning platformu, tj. spomenuti se projekt suradnički provodi u još nekoliko europskih zemalja. Još na početku godine smo uočili da je veliki problem to što u Borovu postoji mogućnost izlaska na obalu Dunava, ali je u tako lošem stanju. Znali smo da ne možemo napraviti revoluciju i u potpunosti srediti i očistiti taj prostor. Međutim, to ne znači da ne možemo započeti i svojim djelovanjem poslati poruku onima koji su u mogućnosti napraviti veće promjene od nas. – rekla je Olesja Beč, pedagog DV Vukovar I. U ovu akciju djeci su se priključili i volonteri iz Gimnazije. Dolaskom na mjesto akcije sudionici ove Zelene čistke bili su iznenađeni količinom i vrstom otpada, a među spomenutim smećem se moglo naći zaista svega, pa je cijela akcija bila popraćena smijehom i natjecateljskom igrom tko će pronaći najzanimljiviji komad otpada. Pobijedila je zavjesa! U vrlo kratkom vremenu skupljeno je preko 35 kila otpada.  

Uz odgojitelje, volontere iz Gimnazije, studenticu na praksi, asistenta u radu, zdravstvenu voditeljicu, pedagoga  s njima je bila i majka djevojčice iz skupine, ujedno i član eko odbora - Drago mi je što sam mogla sudjelovati u ovoj akciji. Iznenađena sam interesom i akcijom djece. Voljela bi da odgovorne i nadležne osobe naprave više za dobrobit ove vrijedne djece – rekla je Marlena Ivaneža
Prva akcija Zelene čistke procjenjena je vrlo uspješnom. A što djeca kažu o samoj akciji?

''Bilo je puno smeća, a mi sve počistili.'' K.L.

''Danas sam prvi put bila tu kod Dunava. Jako je velik i lijep i baš nam je blizu.'' D.S.

''Bili smo kod rijeke Dunav. I kada smo počistili stazu – bilo je odlično.'' M.T.

''Bolje im je da poprave tu ružnu zgradu kod Dunava. Ako ju uskoro ne poprave, ja ću kad narastem biti građevinar i ja ću nam je popraviti.'' K.T.

Njihova poruka ovom akcijom je jasna - Svaka promjena započinje malim korakom, ovo su naši mali koraci, kojima želimo pokrenuti promjene. Želimo mijenjati loše stvari u našoj lokalnoj sredini. Želimo čiste parkove, rijeke i okoliš. Ako to uspijevaju predškolarci, što priječi sve nas ostale?

Pročitano 1128 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija