Ispiši ovu stranicu

Zip line u dječjem vrtiću Vukovar 1

Zip line u DV Vukovar 1 Zip line u DV Vukovar 1 F: DV Vukovar 1

Volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja posjetili su djecu skupine Maslačak, Područni objekt Leptirić.

Dječji Vrtić Vukovar 1 je u nizu svojih aktivnosti surađivao sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja, ali ove godine odlučili su to realizirati na većem stupnju i intenzivnijem radu, rekla je pedagogica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Olesja Beč.
- U područnom objektu Leptirić provodi se niz eko aktivnosti, a sastavni dio ekološkog djelovanje je i odlazak u prirodu, a samim time bitno je i znati i na koji način zatražiti pomoć ukoliko dođe do nekakvih nezgoda. Ne samo ako smo u prirodi, nego je bitno znati snaći se u bilo kojoj situaciji i koga u tome slučaju možemo pozvati kao pomoć – istaknula je Beč.
Suradnja je započela teorijskim predavanjem primjerenim uzrastu djece. Uslijedila su brojna pitanja, a zanimanje za HGSS-a nije nedostajalo. Dio ekipe HGSS-a je djeci skupine Maslačak vani pripremio interaktivno iznenađenje, zip line i vožnju u kolicima za spašavanje.
- Na zip line se svako dijete spustilo i provozalo kolicima. Izrazi dječjih lica u tom trenutku su govorili puno toga, oduševljenje je svakako bilo prisutno- dodala je Beč.
Iskustvo je ovo koje će djeca zasigurno pamtiti, smatra Beč koja naglašava kako će djeca to povezati s teorijom. Ono što je cilj, upoznati ih i osvijestiti više o HGSS, u kojim situacijama ih mogu kontaktirati i koje je njihovo djelovanje, a vjeruje i kako se u skupini od trideset djece nalazi i neki budući volonter koji će biti dio HGSS-a. Ovu uspješnu suradnju i dalje planiraju njegovati, zaključila je Beč.

Pročitano 1370 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI