NAJNOVIJE
Održana izložba Kreativnost iz školskih klupa

U okviru projekta Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama, koji za cilj ima unaprijediti znanja kod učenika u području održivog razvoja i poduzetništva kroz otkrivanje njihovih talenata, izgradnje vrlina i poticanja kreativnosti i stvaralaštva, otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom Kreativnost iz školskih klupa.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 15:20)
Tribina o nestalim osobama

Tribina o nestalim osobama pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“, održana je u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 13:36)
Gradu Vukovaru nogometni stadion i zemljište u Borovu naselju

Održana je 13. sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, kojom je predsjedao ministar državne imovine i ujedno predsjednik UV CERP-a, Mario Banožić. Upravno vijeće usvojilo je pet odluka, među kojima je i Odluka o darovanju Gradu Vukovaru nekretnina u k.o. Vukovar. Riječ je o nekretninama u vlasništvu CERP-a, odnosno o nogometnom igralištu i zemljištu u Borovu naselju, a koje su osobitog značaja za sportski i društveni život u gradu Vukovaru. 

-Vjerujem da će ova vijest ipak najviše razveseliti članove nogometnog kluba HNK „VUKOVAR 1991“, jer osim seniorske momčadi, na stadionu trenira više od stotinu djece - rekao je ministar Mario Banožić.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 12:23)
HDLSKL poziva sve logoraše da se jave radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora poziva sve logoraše da se jave u udrugu radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj i obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem, teškim fizičkim i psihičkim maltretiranjem.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:59)
Tvrtka Tehnostan primjer je dobre prakse u obnovljivim izvorima energije

Vukovarska tvrtka Tehnostan trenutno je vodeća u Hrvatskoj kada je u pitanju korištenje obnovljivih izvora energije te prva tvrtka za daljinsko grijanje.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:53)
Dva šesta mjesta s Otvorenog prvenstva Hrvatske u ergometrima

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza održano je otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima pod nazivom „Croatia Indoor 2020“. Ovo natjecanje označava početak veslačke sezone gdje veslači pokazuju svoju fizičku spremnost i utreniranost a kompletna organizacija Hrvatskog veslačkog saveza analizira rezultate i pravi selekcije za veslačku reprezentaciju.

I ove je godine Hrvatski veslački klub „Vukovar“ nastupio na natjecanju s ukupno 8 veslača. Po kategorijama: kadeti muški B – Karlo Bendra, kadeti muški A- Matej Maljak, kadeti ženski A- Ella Paljušaj i Anja Vinković, juniori muški B- Ivan Hardi, juniori ženski A- Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski te je za veterane nastupio Krešimir Đalto.

Iako nije osvojena medalja, uspjeh Karla Bendre (6. od 23 natjecatelja u kategoriji) i Mateja Maljka (6. od  je 68 natjecatelja u kategoriji) te ukupni rezultati svih veslača pokazuju dobru utreniranost i spremnost za nadolazeću veslačku sezonu.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 08:53)
Obilježen Dan ružičastih majica

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Vinkovcima obilježen je Dan ružičastih majica.

(Srijeda, 26 Veljača 2020 15:43)

Ministar Krstičević i general Šundov s gradonačelnikom Vukovara Penavom

Potvrđena izvrsna suradnja Hrvatske vojske i Grada Vukovara Potvrđena izvrsna suradnja Hrvatske vojske i Grada Vukovara Foto: MORH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sastali su se s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom te je i ovom prigodom potvrđena izvrsna suradnja Hrvatske vojske i Grada Vukovara.

Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo što je dovođenjem pobjedničke Hrvatsku vojske u Vukovar, grad heroj i simbol junaštva u Domovinskom ratu, ispunjeno obećanje.

Uz dolazak Hrvatske vojske u vukovarsku vojarnu, u Vukovar je vraćena i svečana promocija polaznika vojnih škola koja će se i ove godine održati povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, najavio je ministar.

Istaknuvši kako je neraskidiva veza pobjedničke Hrvatske vojske i Grada Heroja započela još ratne 1991. godine, Krstičević je zaključio kako je ta veza ojačala dolaskom hrvatskih vojnika u vukovarsku vojarnu koja sada nosi ime po legendarnoj 204. brigadi Hrvatske vojske. U toj vojarni trenutačno je smještena Inženjerijska satnija, a tijekom 2020. planiran je dolazak i cijele Inženjerijske bojne.

Da je izmještaj inženjerijske postrojbe u vukovarsku vojarnu od višestruke koristi za Vukovar, potvrdio je i vukovarski gradonačelnik Penava, zaključivši kako uz jačanje sigurnosti to značajno pridonosi i ekonomskom razvoju grada.

Posebno se osvrnuo na pomoć Hrvatske vojske lokalnom stanovništvu i civilnim institucijama, kako tijekom raznih prirodnih katastrofa poput snježnog nevremena i poplava tako i u brojnim inženjerijskim radovima u kojima su pripadnici Inženjerijske satnije bili angažirani u Vukovaru te na širem području grada. Također, istaknuo je i višegodišnji angažman Hrvatske vojske prilikom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru Krstičeviću na tom značajnom doprinosu Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, zbog kojega je obostrano izraženo zadovoljstvo, a ministar je poručio kako su hrvatski vojnici spremni pomoći Vukovaru i lokalnom stanovništvu u svim vrstama ugroze, zaključivši kako je Hrvatska vojska uvijek uz svoj narod i svoje građane.

Pročitano 285 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija