NAJNOVIJE
Počeo simpozij Cjelovita skrb za palijativnog bolesnika

U organizaciji Doma zdravlja Vukovar i suorganizaciji Hrvatskog društva za palijativnu medicinu i Hrvatskog liječničkog zbora u  Hrvatskom domu Vukovar svečano je počeo četvrti  simpozij palijativne skrbi s  međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom ''Cjelovita skrb za palijativnog bolesnika''. Cilj simpozija je promicanje palijativne skrbi i omogućavanje stjecanja novih znanja zdravstvenim djelatnicima i stručnim suradnicima uključenim u pružanje specijalističke palijativne skrbi.

(Četvrtak, 17 Listopad 2019 20:31)
Održana konferencija o obrazovanju i socijalnoj integraciji u višeetničkim zajednicama

Obrazovanje i socijalna integracija u višeetničkim zajednicama – stanje, izazovi i perspektive naziv je konferencije održane u Vukovaru u organizaciji Zaklade Friedrich Ebert, Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i Hrvatske zaklade za znanost.

(Četvrtak, 17 Listopad 2019 15:08)
Broj slobodnih parkirališnih mjesta u Vukovaru u prvoj zoni može se doznati i putem mobilne aplikacije

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček s glavnim direktorom za poslovne korisnike A1 Hrvatska Ivanom Gabrićem i predstavnicima Komunalca predstavio je javnosti na konferenciji za medije održanoj u Ulici Lokvanjski sokak sustav pametnog parkiranja čije je korištenje Grad osigurao posredstvom tvrtke Komunalac u 1. zoni naplate parkiranja.  Korisnici mogu jednostavno, Android mobilnom aplikacijom – A1 Smart Parking  dobiti informacije o raspoloživim parkirnim mjestima te upute kako do njih doći.

(Četvrtak, 17 Listopad 2019 13:36)
Sve osnovne i srednje škole naše županije su u štrajku

Iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske – Područnog odbora Sindikata Vukovarsko srijemske županije priopćeno je da se danas štrajka u svim osnovnim i srednjim školama naše županije.

(Četvrtak, 17 Listopad 2019 12:31)
In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara

U okviru 28. obljetnice pogibije general-bojnika Blage Zadre, legendarnog zapovjednika obrane Trpinjske ceste, koji je svoj neustrašiv ratni put u obrani Domovine Hrvatske započeo upravo iz redova Hrvatske policije, u organizaciji Grada Vukovara, Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske te Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata održana je komemorativna svečanost „In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara“.

(Srijeda, 16 Listopad 2019 19:44)
Obilježena godišnjica pogibije vukovarskih ratnih heroja Blage Zadre i Alfreda Hilla

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata, odana je počast zapovjednicima obrane Vukovara general-bojniku Blagi Zadri i bojniku Allfredu Hilu koji su poginuli na današnji dan 1991. godine, Zadro u Borovu naselju, a Hill u četvrti Sajmište. Potom je na Trpinjskoj cesti kod spomen-biste Blagi Zadri održan prigodni komemorativni program pod nazivom Heroj Trpinjske ceste.

(Srijeda, 16 Listopad 2019 17:52)
U Vukovaru je za poslodavce održan seminar o razvoju inovacija na poslu

HUP Regionalni ured Osijek u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar i Simbex Akademijom organizirao je  u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar seminar na temu Razvoj inovacije u poslu.

(Srijeda, 16 Listopad 2019 13:48)

Ministar Krstičević i general Šundov s gradonačelnikom Vukovara Penavom

Potvrđena izvrsna suradnja Hrvatske vojske i Grada Vukovara Potvrđena izvrsna suradnja Hrvatske vojske i Grada Vukovara Foto: MORH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sastali su se s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom te je i ovom prigodom potvrđena izvrsna suradnja Hrvatske vojske i Grada Vukovara.

Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo što je dovođenjem pobjedničke Hrvatsku vojske u Vukovar, grad heroj i simbol junaštva u Domovinskom ratu, ispunjeno obećanje.

Uz dolazak Hrvatske vojske u vukovarsku vojarnu, u Vukovar je vraćena i svečana promocija polaznika vojnih škola koja će se i ove godine održati povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, najavio je ministar.

Istaknuvši kako je neraskidiva veza pobjedničke Hrvatske vojske i Grada Heroja započela još ratne 1991. godine, Krstičević je zaključio kako je ta veza ojačala dolaskom hrvatskih vojnika u vukovarsku vojarnu koja sada nosi ime po legendarnoj 204. brigadi Hrvatske vojske. U toj vojarni trenutačno je smještena Inženjerijska satnija, a tijekom 2020. planiran je dolazak i cijele Inženjerijske bojne.

Da je izmještaj inženjerijske postrojbe u vukovarsku vojarnu od višestruke koristi za Vukovar, potvrdio je i vukovarski gradonačelnik Penava, zaključivši kako uz jačanje sigurnosti to značajno pridonosi i ekonomskom razvoju grada.

Posebno se osvrnuo na pomoć Hrvatske vojske lokalnom stanovništvu i civilnim institucijama, kako tijekom raznih prirodnih katastrofa poput snježnog nevremena i poplava tako i u brojnim inženjerijskim radovima u kojima su pripadnici Inženjerijske satnije bili angažirani u Vukovaru te na širem području grada. Također, istaknuo je i višegodišnji angažman Hrvatske vojske prilikom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru Krstičeviću na tom značajnom doprinosu Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, zbog kojega je obostrano izraženo zadovoljstvo, a ministar je poručio kako su hrvatski vojnici spremni pomoći Vukovaru i lokalnom stanovništvu u svim vrstama ugroze, zaključivši kako je Hrvatska vojska uvijek uz svoj narod i svoje građane.

Pročitano 237 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija