Ispiši ovu stranicu

Klub nezavisnih vijećnika Tomislava Panenića održao u Vinkovcima konferenciju za medije

Arhiva Arhiva Foto: HRV

Tomislav Panenić, zastupnik u Hrvatskom saboru, Nizar Shoukry, kandidat za EU parlament i nezavisni vijećnici u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije, prokomentirali su na konferenciji za medije održanoj u Vinkovcima najavu veledrogerija da će zbog dugova biti obustavljena isporuka lijekova i medicinskog materijala bolnicama. 

-Vlada Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemska županija svjesne su  velikih i dugotrajnih dugova bolnica za lijekove, ali ništa ne poduzimaju da se situacija konačno riješi, a rješenja koja poduzima Ministarstvo zdravstva su kozmetička.   Visoki iznosi dugovanja utječu ne samo na smanjenje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga već uzrokuju i probleme u poslovanju brojnih dobavljača bolnica. Izražavamo naše nezadovoljstvom te tražimo da Ministarstvo financija osigura dostatna sredstva za pokrivanje gubitaka i osigura redovno plaćanje obaveza. Od Vukovarsko-srijemske županije tražimo da osigura zakonito i racionalno upravljanje rashodima bolnica – naglasio je Panenić.

Upozorili su i na loše uvjete rada liječnika u Domovima zdravlja te zastarjelost medicinsko-tehničkih sredstva i inventara.  
Također su upozorili na prijedlog Odluke, koja je bila na dnevnom redu sjednice Županijske skupštine, kojom se odobrava potrošnja 4 milijuna kuna za izvođenje radova na izgradnji sportskog igrališta u Vinkovcima iz vlastitih sredstava Doma zdravlja Vinkovaca.
-Umjesto da se ulaže u modernu opremu ambulanti i poboljšanje uvjeta pružanja zdravstvenih usluga, financira se projekt kojeg treba raditi Grad Vinkovci, naglašava Shoukry.

Pročitano 776 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić