NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Povodom međunarodnog projekta „Say hello to the world" mališani dječjeg vrtića posjetili Grad Vukovar

Mališani na prijemu kod gradonačelnika i njegove zamjenice Mališani na prijemu kod gradonačelnika i njegove zamjenice Foto: Valerija Lozančić

Povodom međunarodnog projekta „Say hello to the world“ kojim je, između ostalih, obuhvaćena i tema „Moj grad i ja“ gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu i njegovu zamjenicu Ivanu Mujkić posjetila su djeca Dječjeg vrtića Vukovar I,  PO Vukovar Novi iz skupine Jabučice.

Gradonačelnik je tom prigodom naglasio kako ga izrazito raduje  što se djeca od najranije dobi uključuju u međunarodne projekte u kojima razvijaju i njeguju partnerstva  s vrtićima diljem svijeta.
- U okviru projekta djeca uče o drugim kulturama i narodima te njeguju toleranciju prema različitostima. Drago mi je što sudjelujemo u tom projektu kako bi djeca stekla naviku života i življenja s različitim narodima i kulturama, ali i kako bi ih bolje upoznali – rekao je gradonačelnik dodajući kako je bilo veselo i zabavno družiti se s djecom i odgovarati na njihova brojna pitanja. Obećao im je ispuniti želju i u što kraćem roku nabaviti vrtuljak i penjalicu za dvorište vrtića.

Dječji vrtić Vukovar I (PO Vukovar Novi, skupina Jabučice) u međunarodni je projekt „Say hello to the world“ uključen od ove godine. Riječ je o projektu koji pokazuje djeci svijeta kakav je život u drugim zemljama i uči ih da je tolerancija kod svih nacija i kultura najvažnija stvar koju možemo naučiti. Projekt se temelji na razvijanju svijesti o osobnom identitetu, učenju o drugim kulturama, uspostavljanju brige za socijalnu pravdu, poticanju i promoviranju interakcije među djecom i razvijanju njihovih socijalnih vještina. Povezivanjem djece u vrtićima iz cijelog svijeta, putem video mreže, imaju mogućnost vidjeti kako žive djeca u raznim državama svijeta. Stoga je susret s gradonačelnikom i njegovom zamjenicom dobra priprema za njihov razgovor s djecom iz vrtića u Varšavi – pojasnila je odgojiteljica Inka Rupčić.

-Začetnik ovoga projekta je Slovenija, a on se kod nas provodi po drugi put. Partner nam je skupina Stars iz dječjeg vrtića iz Varšave.  U okviru projekta obrađujemo pet tema – upoznajemo jedni druge, obitelji, vrtiće, gradove i države, a kako bi što bolje predstavili naš grad, došli smo u posjet našem gradonačelniku i postavili mu par zanimljivih pitanja - rekla je odgojiteljica Inka Rupčić dodajući kako će u okviru projekta i pete teme Upoznaj svoju državu posjetiti i Zagreb i njegove znamenitosti.

Prigodom posjeta djeca su gradonačelniku  uručila poklon,  slikovnicu Pogled s Dunava koju su izradila uz pomoć svojih odgojiteljica nakon plovidbe Dunavom na vodenom autobusu Magenta 1 Vukovar Waterbus, otpjevala nekoliko pjesmica te pokazala gimnastičke vještine, a zauzvrat su dobila slatkiše.

Pročitano 213 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija