Ispiši ovu stranicu

Članovi Golubice osvojili dvije srebrne medalje na olimpijadi u Abu Dhabiju

Prijem kod gradonačelnika Prijem kod gradonačelnika Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegova zamjenica Ivana Mujkić primili su sa svojim suradnicima članove Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar kako bi im čestitali na izvanrednim rezultatima ostvarenima na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade 2019. u Abu Dhabiju.

U natjecanju u kategoriji bowling osvojili su 2. mjesto u ženskoj i muškoj kategoriji te donijeli kući dvije srebrne medalje.
- Presretan sam zbog ostvarenih rezultata. I sam poziv na sudjelovanje bio je veliko priznanje. Prigodom ispraćaja poželjeli smo im da sve prođe u najboljem redu i da se dobro zabave, a dobar rezultat je uvijek dobrodošao. Međutim, vratili su se s natjecanja s dvije osvojene srebrne medalje u konkurenciji 174 zemalja svijeta. Dvije srebrne medalje u Vukovaru, u Hrvatskoj, to je velika čast i stoga im svima čestitamo – rekao je Penava.

Članovi golubice bili su dio Hrvatske reprezentacije. Naime, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u partnerstvu s Gradom Vukovarom, Javnom ustanovom Sportski objekti Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar već drugu godinu provodi program „MOŽEMO I MI“ financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj provedbe programa je provođenje sportskih aktivnosti za osobe s intelektualnim oštećenjima, njihova socijalizacija i bolja integracija u zajednicu kroz sportske aktivnosti. Odlukom Specijalne olimpijade Hrvatske korisnici UZOSIO Golubica Vukovar odabrani su za predstavljanje reprezentacije Specijalne olimpijade Hrvatske.
- U reprezentaciju Hrvatske odabrani smo zbog zamjetnih rezultata koje smo osvajali na natjecanjima u Hrvatskoj. pojasnila je predsjednica Udruge Ivana Azenić Dubravčić.

Trener Davor Nemet naglasio je kako im je bila velika čast sudjelovati na ovoj olimpijadi pa su stoga puno i trenirali i pripremali se.
- Za ovu olimpijadu pripremali smo se više od godinu dana, a svaki je naš trening  počinjao i završavao s osmjehom. Olimpijska medalje je nešto najbolje za svakog sportaša i trenera, a naši Sanja i Zlatko dokazali su da nam se trud isplatio - rekao je Nemet.

Sanja i Zlatko oduševljeni su ostvarenim rezultatima, ali još i više samim gradom i letom koje će pamtiti cijeli život.

Specijalna olimpijada održavala se u Abu Dhabiju od 08. – 22.03.

Pročitano 1105 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić