Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Radionica o NLP i Coachingu

Radionica o NLP i Coachingu FOTO: M.Đermadi

Magistra ekonomije i NLP Coach, poduzetnica Mara Majstorović, motivacijska trenerica i praktičarka metodologije, održala je  u Županijskoj komori u Vukovaru besplatno predavanje poduzetnicima o NLP i coachingu - komunikacijskim alatima za postizanje boljih rezultata, kako u poslu, tako i u životu.

NLP Coaching je metoda u svijetu funkcionira preko 30 godina kazala je Majstorović:

-Neurolingvističko programiranje (NLP) je uputa za korištenje ljudskog uma koja pokreće naše vještine, resurse i talente u smjeru postizanja ciljeva i željenih rezultata u poslu i u životu. Revolucionaran je pristup ljudskoj komunikaciji i osobnom razvoju te nam daje odgovore na pitanja „KAKO“ nešto funkcionira. Neuro nam daje razumijevanje kako ljudi percipiraju stvarnost i dolaze do informacija, lingvističko nam pojašnjava kako naš govor utječe na naše razmišljanje, kako mijenja naša raspoloženja i kako određuje naše ponašanje, a programiranje se odnosi na obrasce ponašanja koji su nastali u našem mentalnom sklopu kroz razna životna iskustva i otkriva nam koja ponašanja nam služe, a koja su nam manje korisna, pojasnila je Majstorović.

Dodala je kako najprije trebamo prihvatiti vlastitu odgovornost da smo se doveli tu gdje jesmo. Zatim je potrebno razviti vještine komuniciranja, delegiranja, pregovaranja i odlučivanja, a potom trebamo otkriti motivacijske strategije u nama s kojima ćemo priznati sebi što znamo i radimo uspješno i pokrenuti se u smjeru učenja ili pak modeliranja onih koji to rade vrlo uspješno. Kada naučimo kontrolirati sebe i razvijemo svoje talente naš život će krenuti u drugom smjeru. Put do promijene vodi kroz mijenjanje navika, buđenje svjesnosti i odgovornosti za vlastite stavove i uvjerenja i malu dozu sebičnosti, odnosno otkrivanje onoga tko uistinu jesmo i što želimo od života, naglasila je Majstorović.

NLP komunikacijski alati uče nas kako poboljšati međuljudske odnose i kako u svakome čovjeku  i različitosti prepoznati potencijal, zaključila je trenerica NLP Coachinga Mara Majstorović koja već godinama provodi vlastite projekte poput „Iskustvenog NLP treninga ZA BUDUĆE JA“ te autorske „Dekodiranje sustava vrijednosti“ i „Kako biti OK unatoč stresu?“  i urednica  je portala www.samopozitivno.com

Pročitano 1085 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI