Ispiši ovu stranicu

Krenuo 2. Memorijalni ultramaraton "Od velikog do malog Vukovara"

Ultramaratonci Ultramaratonci Foto: Valerija Lozančić

Sinoć je u 20:45 sati od Križa na ušću Vuke u Dunav krenuo 2. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“.  

Simbolično ime utrke „Od velikog do malog Vukovara“ proizlazi iz činjenice da je Sunja nazvana „malim Vukovarom“ zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom Domovinskog rata. Sunja je izdržala četverogodišnje napade i agresiju te dočekala dovršetak rata u cijelosti razorena, poput Vukovara. 

Maratonce je iz Vukovara ispratila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić zahvalivši im što na ovaj način od zaborava čuvaju Domovinski rat i branitelje.
- Zahvaljujem se organizatoru i svima koji sudjeluju u ovom ultramaratonu i nadam se da će imati lijepo vrijeme i da će sve dobro proći - rekla je Mujkić.

Zamjenik načelnika Općine Sunja Ivica Kozarić rekao je kako žele izgraditi most prijateljstva između Vukovara i Sunje.
-Nama je drago da smo večeras ovdje i ne mogu vam reći koliko sam sretan što ovi mladi ljudi trče u čast malog i velikog Vukovara koji je uistinu prekrasan - rekao je Kozarić.

 Maraton Sunja maratonci

Tridesetak maratonaca pretrčat će put dug 349 kilometara, a na cilj u Sunju stižu u nedjelju oko podneva, gdje će se pokloniti svim žrtvama Domovinskoga rata te nazočiti svetoj misi, pojasnio je Tomislav Gal, predsjednik Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team iz Našica.

Podno spomen Križa na ušću Vuke u Dunav položen su vijenci u čast poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, a maratonci su iz Vukovara ponijeli i svijeću koja simbolizira mir i prijateljstvo koju je upalio član Savjeta za branitelje gradonačelnika grada Vukovara Zlatko Zaoborni. 

Drugi Memorijalni ultramaraton održava se na inicijativu Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team iz Našica, a u zajedničkoj organizaciji s Udrugom maratonaca Heroji ne umiru iz Popovače, Udrugom maratonaca VPŽ Glasnici istine te Udrugom hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko – podravske županije.

Pročitano 965 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić