Ispiši ovu stranicu

Zbog razmirica oko navijačkih skupina, potukla se dvojica srednjoškolaca u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 20. ožujka, oko 7,45 sati, ispred Strukovne škole u Vukovaru u ulici Domovinskog rata dogodio se verbalni, a potom i fizički sukob između 15-godišnjaka iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova, u kojem je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

Sukobu su prethodile višemjesečne razmirice na društvenim mrežama oko pripadnosti hrvatskim navijačkim skupinama između 15-godišnjaka i također maloljetne djevojke. U raspravu se uključio i 16-godišnjak, priklonivši se stavovima djevojke te nastavio putem društvenih mreža razmjenjivati oprečna mišljenja s 15-godišnjakom, sve dok nisu dogovorili susret ispred škole.

U poslijepodnevnim satima događaj je prijavljen u Policijskoj postaji Vukovar te je uslijedilo kriminalističko istraživanje. Oba mladića ispitana su u prisutnosti roditelja. "Sukladno članku 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 15-godišnjaka i 16-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu" - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

 

Pročitano 952 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar