Ispiši ovu stranicu

Potpisan sporazum o suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku

Potpisnici Sporazuma o suradnji Potpisnici Sporazuma o suradnji Foto: Razvojna agencija VSŽ

Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković potpisali  su u Osijeku Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji.

Sporazumom je definirana suradnja na pripremi EU projekata, provedbi edukativnih programa, te drugih mogućih oblika suradnje.

-Riječ je o sporazumu koji Razvojnu agenciju Vukovarsko-srijemske županije diže na jednu višu razinu od dosadašnje. Za nas to je jedan novi vid suradnje i priznanje našoj Razvojnoj agenciji za njezin dosadašnji rad. Sporazum konkretno kaže kako će se stručna praksa studenata završnih godina Ekonomskoga fakulteta provoditi i u našoj Razvojnoj agenciji kako bi se upoznali s pripremom i provedbom projekata iz EU fondova, a isto tako i s povlačenjem sredstava iz drugih izvora. Ono što nas posebno raduje je ta namjera Ekonomskoga fakulteta da svojim studentima približi i rad županijskih razvojnih agencija kao regionalnih koordinatora, a isto tako i rad kada je u pitanju privlačenje sredstava iz EU fondova, naglasio je Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije VSŽ.

Nakon potpisivanja Sporazuma održan je kratki sastanak na kojemu su istaknuti izazovi razvoja pet slavonskih županija: Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske.

Pročitano 263 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Jasenka Vrdoljak