NAJNOVIJE
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)

Potpisan sporazum o suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku

Potpisnici Sporazuma o suradnji Potpisnici Sporazuma o suradnji Foto: Razvojna agencija VSŽ

Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković potpisali  su u Osijeku Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji.

Sporazumom je definirana suradnja na pripremi EU projekata, provedbi edukativnih programa, te drugih mogućih oblika suradnje.

-Riječ je o sporazumu koji Razvojnu agenciju Vukovarsko-srijemske županije diže na jednu višu razinu od dosadašnje. Za nas to je jedan novi vid suradnje i priznanje našoj Razvojnoj agenciji za njezin dosadašnji rad. Sporazum konkretno kaže kako će se stručna praksa studenata završnih godina Ekonomskoga fakulteta provoditi i u našoj Razvojnoj agenciji kako bi se upoznali s pripremom i provedbom projekata iz EU fondova, a isto tako i s povlačenjem sredstava iz drugih izvora. Ono što nas posebno raduje je ta namjera Ekonomskoga fakulteta da svojim studentima približi i rad županijskih razvojnih agencija kao regionalnih koordinatora, a isto tako i rad kada je u pitanju privlačenje sredstava iz EU fondova, naglasio je Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije VSŽ.

Nakon potpisivanja Sporazuma održan je kratki sastanak na kojemu su istaknuti izazovi razvoja pet slavonskih županija: Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske.

Pročitano 208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija