NAJNOVIJE
U županiji i dalje bez novo zaraženih osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih, propćio je Stožer civilne zaštite VSŽ.

(Petak, 29 Svibanj 2020 09:19)
Održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a

U Vukovaru je održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a na kojoj su donesene odluke o proširenju Povjerenstva, stvaranju operativnih temeljnih organizacija u svim dijelovima grada i imenovanju koordinatora za predstojeće parlamentarne izbore.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 19:04)
Velika projektna suradnja u turizmu

Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 15:19)
Vlada uredbom omogućuje lakši prijelaz u viši razred ranjivim skupinama učenika

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela uredbu kojom se učenicima razredne nastave omogućuje prijelaz u viši razred bez obzira na ocjene, dok će učenici od petog do osmog razreda imati pravo na popravak uz četiri negativne ocjene, javlja Hina.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:42)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite ne navodeći u kojoj se to županiji dogodilo.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:40)
Podiže se naknada roditeljima njegovateljima i njegovateljima osobe s invaliditetom

Naknada za roditelje njegovatelje i njegovatelje osobe s invaliditetom povećava se s 2.500 mjesečno na 4.000 kuna uz pripadajuće doprinose, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici, a premijer Andrej Plenković ističe da je to pozitivna iskorak i snažna poruka "onima kojima je najteže", prenosi HINA.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:13)
Požar u Borovu Naselju

Sinoć oko 20 sati, u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva izbio je požar u jednom od stanova.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:18)

Potpisan sporazum o suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku

Potpisnici Sporazuma o suradnji Potpisnici Sporazuma o suradnji Foto: Razvojna agencija VSŽ

Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković potpisali  su u Osijeku Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji.

Sporazumom je definirana suradnja na pripremi EU projekata, provedbi edukativnih programa, te drugih mogućih oblika suradnje.

-Riječ je o sporazumu koji Razvojnu agenciju Vukovarsko-srijemske županije diže na jednu višu razinu od dosadašnje. Za nas to je jedan novi vid suradnje i priznanje našoj Razvojnoj agenciji za njezin dosadašnji rad. Sporazum konkretno kaže kako će se stručna praksa studenata završnih godina Ekonomskoga fakulteta provoditi i u našoj Razvojnoj agenciji kako bi se upoznali s pripremom i provedbom projekata iz EU fondova, a isto tako i s povlačenjem sredstava iz drugih izvora. Ono što nas posebno raduje je ta namjera Ekonomskoga fakulteta da svojim studentima približi i rad županijskih razvojnih agencija kao regionalnih koordinatora, a isto tako i rad kada je u pitanju privlačenje sredstava iz EU fondova, naglasio je Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije VSŽ.

Nakon potpisivanja Sporazuma održan je kratki sastanak na kojemu su istaknuti izazovi razvoja pet slavonskih županija: Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske.

Pročitano 321 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija