NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Veleposlanik Slovačke Republike u RH posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju

Sastanak u uredu župana Sastanak u uredu župana Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru se veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Peter Susko susreo sa županom Božom Galićem kako bi razgovarali o posjetu predstavnika naše županije Bratislavskom kraju u Slovačkoj i mogućnostima buduće suradnje.

-Razgovarat ćemo o raznim mogućnostima suradnje. Primjerice u vinarstvu, vinogradarstvu, gospodarstvu, prometnoj infrastrukturi. Posjet bi se mogao realizirati krajem svibnja i radujemo se budućoj suradnji - rekao je veleposlanik Susko te dodao kako će na sastanku biti riječi i položaju Slovaka u Hrvatskoj.
- Naši kontakti su povijesno vrlo dobri i uvijek smo bili dobri partneri, a most koji povezuje naše dvije zemlje upravo je slovačka nacionalna manjina u Hrvatskoj  te hrvatska u Slovačkoj.

Župan Galić dodao je kako je suradnja sa slovačkom nacionalnom manjinom izuzetno dobra te se veseli njenom nastavku.
-Uvijek smo dobro surađivali, mi im pomažemo očuvati njihovu kulturnu baštinu i tradiciju, podrijetlo, a  mnogi od njih dali su i svoje živote za našu Domovinu - naglasio je župan.

Sastanak i suradnju inicirao je predstavnik Slovaka u Iloku – predsjednik županijskog Vijeća slovačke nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije Milan Pucovski rekavši kako je bratislavska regija vrlo jaka pa bi nam suradnja dobro došla.
-U Hrvatskoj živi oko 5.000 Slovaka, od kojih oko 1.200 na području naše županije, a najviše nas je u Iloku i mogu reći kako nacionalne manjine kod nas imaju veća prava nego u nekim europskim zemljama u kojima živi više nacionalnih manjina nego kod nas, naglasio je Pucovski.

Pročitano 286 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija