NAJNOVIJE
U Lovasu komemoracija za 79 žrtava

Kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice i 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:19)
Igor Gavrić ponovo član Upravnog vijeća

Vlada je na današnjoj sjednici zbog isteka mandata razriješila člana Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Igora Gavrića.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 13:57)
Zbog razmirica oko navijačkih skupina, potukla se dvojica srednjoškolaca u Vukovaru

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 20. ožujka, oko 7,45 sati, ispred Strukovne škole u Vukovaru u ulici Domovinskog rata dogodio se verbalni, a potom i fizički sukob između 15-godišnjaka iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova, u kojem je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:22)
Otvorena izložba slika Vukovarke Marine Radman

U predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba Vukovarke Marine Radman. Izloženo je  40 djela nastalih u protekle dvije godine koja pokazuju autoričinu ljubav prema Vukovaru i Slavoniji.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:20)
Vlada RH predlaže novi Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu

Kako bi se jedinstvenim zakonom regulirala nematerijalna prava osoba nestalih u Domovinskom ratu i njihovih obitelji da saznaju sudbinu svojih nestalih članova te se na jednom višem stupnju zaštitila temeljna prava nestalih osoba i njihovih obitelji, Vlada je u saborsku proceduru s današnje sjednice u uputila prijedlog zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, javlja HINA.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:08)
Privremena regulacija prometa

U središtu Vukovara na snazi je privremena regulacija prometa zbog izvođenja radova.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 10:48)
Javnosti predstavljen projekt Vukovarskih leptirića

Što sve sportom mogu ja naziv je projekta Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići koji je predstavljen javnosti početnom konferencijom.

(Srijeda, 20 Ožujak 2019 18:03)

Hrvatski suverenisti pretkampanju počeli iz Vukovara

Dvorana Ružičkine kuće bila je puna Dvorana Ružičkine kuće bila je puna Milan Paun

U Hrvatskome domu Vukovar održana je javna tribina političke platforme Hrvatskih suverenista što je zapravo početak pretkampanje za izbore za Europski parlament na kojima će ova platforma imati jedinstvenu listu.

Javnosti su se predstavili Ruža Tomašić, europarlamentarna zastupnica i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke, Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik i dopredsjednik HRAST-a, Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a, Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i zamjenik gradonačelnika Vukovara te general Željko Sačić.

Pavliček je rekao da su Hrvatskoj potrebni političari poput Ruže Tomašić, najaktivnije europarlamentarke, koja u Europski parlament ide sa svojim mišljenjem, a ne po svoje mišljenje.

Okupljene ja kao domaćin pozdravio Filip Sušac, predsjednik vukovarskoga HKS-a.

Suverenisti se zalažu za odgodu uvođenja eura u Hrvatskoj, za usporavanje primitka Srbije u EU dok se ne riješe otvoreni problemi između Hrvatske i Srbije poput granice i nestalih osoba, a protive si i Istanbulskoj konvenciji.

 Članovi platforme su Hrvatska konzervativna stranka, Hrast, Istina o Istanbulskoj i Hrvatski bedem, a očekuje se priključivanje još pravaških stranaka.

Pročitano 117 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija