Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Povećavaju se potrebe za stanovnike treće životne dobi

Povećavaju se potrebe za stanovnike treće životne dobi Foto: Novosti

U  Vukovarsko-srijemskoj  županiji  udio osoba starijih od 65 godina iznosi  oko 17 posto.

O realizaciji projekta odlaska umirovljenika u toplice  izvijestio je predsjednik  Županijskoga odbora Mihajlo Tomašković, za osobe treće životne dobi na sjednici . “Županija svake godine kroz niz projekata odvaja oko 300 tisuća kuna za potrebe umirovljenika, pa je samo kroz ovaj odbor izdvojeno oko 190 tisuća kuna za njihov odlazak u toplice. I kroz niz drugih odjela koji rade s umirovljenicima financiramo puno drugih stvari, ne samo iz sredstava županije nego i kroz druge izvore, tako da te brojke dosežu i pola milijuna kuna na godišnjoj razini, rekao je zamjenik župana Josip Dabro.

Zanimanje za smještaj u domovima za stare i nemoćne osobe u županiji sve je veći, a smještajni kapaciteti su ograničeni rekao je Darko Dimić  pročelnik Upravnoga odjela za skrb Vukovarsko-srijemske županije. Naglasio je kako županija s 9 milijuna kuna sufinancira rashode u domovima za starije i nemoćne osobe. On je potvrdio su i liste čekanja podulje te da je to jedan problem koji treba rješavati s dozom senzibilnosti.

-Problem je što je i u Vinkovcima i u Vukovaru broj traženih mjesta veći od onih ponuđenih. Mi i tu pokušavao riješiti problem no međutim država ide u smjeru deinstitucionalizacije, ali se ipak nadao kako će uspjeti riješiti problem, kazao je Dimić.

Samo u domovima za starije u Vinkovcima i Vukovaru smješteno je preko 600 osoba.

Pročitano 1052 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI