NAJNOVIJE
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)
Na području VSŽ 7 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 7 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

(Petak, 07 Kolovoz 2020 09:23)
Potvrđena zaraza u obiteljskom domu u Vinkovcima: zaraženo 13 korisnika i jedna djelatnica

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije održanoj danas u Vinkovcima potvrđena je informacija kako je COVID-19 probio u obiteljski dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 19:01)

Mališani osvajaju najviši vrh županije

Mališani osvajaju najviši vrh županije Foto: Dječji vrtić Vukovar 1

Mališani Dječjeg vrtića Vukovar 1, Područnog objekta ''Leptirić''  pripremaju se za planinarenje, odnosno osvajanje najvišeg vrha  Vukovarsko-srijemske županije Liske na Fruškoj gori.  

Stoga ih je  posjetio Igor Mihelić, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva  ''Vučedol'' koji im je sve objasnio o planinarenju.
-S planinarskim društvom naš vrtić već surađuje drugu godinu te su isto tako i članovi našeg Eko odbora. Igor Mihelić nam je objasnio tko su planinari, što oni rade, što je planinarenje, zašto ljudi planinare, što sve na planinarenju možemo vidjeti. Pokazao nam je što svaki planinar, kada kreće na uspon, treba imati sa sobom. Djeca su doznala kako izgledaju oznake koje ćemo morati pratiti kada budemo planinarili i što činiti u slučaju da se izgubimo. Naučili smo koji je najviši vrh u našoj županiji i odlučili ga i osvojiti. Naučili smo kako se zove najviši vrh u Hrvatskoj, kako se zove najviši vrh u svijetu, koje su strane svijeta i još puno toga, rekla je Olesja Beč, pedagoginja u Dječjem vrtiću Vukovar 1 dodajući kako je razvijanje svijesti o važnosti održivog razvoja i ljubavi prema prirodi jedan je od ciljeva koje Dječji vrtić Vukovar 1 treba ispuniti kako bi dobio status Ekovrtića i osvojio Zelenu zastavu.

Pročitano 371 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija