Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Plenković: Ministrica Žalac ostaje ministrica u Vladi

Premijer Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac, koja je vozeći s isteklom vozačkom dozvolom u subotu udarila 10-godišnjakinju koja joj je istrčala pred auto, ostaje ministricom u njegovoj Vladi.

Propust s vozačkom dozvolom nije vrsta prekršaja za koji bi od nje tražio da napusti Vladu, rekao je Plenković, a prenosi HINA

"Ministrica i ja smo u kontaktu od 30 minuta nakon što se to dogodilo u subotu ujutro. Razgovarali smo više puta tijekom subote, razgovarali smo jučer, a jutros je došla i ja sam je primio. Ona je ponudila svoj mandat na raspolaganje. Dakle, prepustila je odluku meni i spremna je prestati biti ministrica i mislim da je to s njene strane potez koji je u ovim okolnostima vrlo korektan i moralan”, izjavio je Plenković

"Smatram da po načelu razmjernosti ovo što se, na žalost, dogodilo s prometnom nesrećom je nešto što se moglo dogoditi i nekom drugom. Ono što je propust s produljenjem vozačke dozvole nije vrsta prekršaja za koju bih ja od nje tražio da napusti Vladu”, rekao je Plenković.

Plenković je dodao kako to što je vozačka dozvola istekla to je propust svojevrsni nemar, no to nije kazneno djelo već prekršaj.

Pročitano 1056 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI