Ispiši ovu stranicu

Čelnici grada Vukovara sugrađankama dijelili ruže

Čelnici grada Vukovara sugrađankama dijelili ruže Foto: Valerija Lozančić

Povodom Međunarodnog dana žena gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo  Dražen Kobašević  posjetili su Dom za starije i nemoćne Vukovar i Dom za starije i nemoćne Magnolija kako bi korisnicama i djelatnicama čestitali njihov dan i darivali im ruže.  

 

Dan zena 19 1

 

Gradonačelnik Ivan Penava naglasio je tom prigodom kako  žele osobama treće životne dobi pokazati da misle o njima i da su zahvalni za sve što su učinili tijekom svoga života..
-Ovim činom želimo vam zahvaliti za sve ono što ste činile i što činite da nam život bude ljepši, rekao je gradonačelnik Penava te naglasio kako u gradu, ali i u gradskoj upravi ima više žena nego muškaraca koje uz profesionalnost imaju cijeli niz drugih kvaliteta.
-Žene imaju profesionalan pristup radu, ali imaju i poseban senzibilitet koji je nama muškarcima ponekad nedokučiv pa to onda nadopunjuju kolegice, rekao je Penava.

 

Dan zena 19 2

 

Dom za starije i nemoćne Vukovar skrbi za 110 korisnika od koji je 80 žena, a 30 muškaraca što opet pokazuje da su žene u većini, kaže ravnateljica Doma Željka Rajković  pojašnjavajući kako je biti žena na čelu jedne ovakve ustanove.
-To znači puno odricanja. Obitelj toga mora biti svjesna i ako nemate potporu supruga i djece bit će vam vrlo teško i nećete moći sve uskladiti, istaknula je Rajković.

I u Domu Magnolija prevladavaju žene. Od 85 korisnika 62 su žene, a  97-godišnja korisnica doma Jozefina Varga rekla je kako su žene u prošlosti ipak bile cjenjenije i poštovanije nego danas.

 

Dan zena 19

Nakon posjeta domovima, gradonačelnik je sa suradnicima i u središtu grada sugrađankama čestitao Dan žena i dijelio ruže.

Pročitano 1004 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić