NAJNOVIJE
U Vinkovcima započeli Dani UHPA 2019.

Slavonija ima ogroman turistički potencijal, ali bez sinergije i udruženog djelovanja na razini regije kao jedinstvenog turističkog tržišta teško će se polučiti očekivani turistički rezultati. Naglašeno je to na Danima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), koji se od četvrtka do subote održavaju u Vinkovcima. Sudionike su na otvorenju skupa pozdravil vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

 Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Kristijan Staničić ustvrdio je kako Slavonija ima ogroman potencijal koji se sve više prepoznaje. On je najavio za jesen završetak rada na strategiji turističkog brendiranja Slavonije.

Godišnji susret koji organizira UHPA, najveća nacionalna strukovna udruga turističkih agencija, okuplja više od 150 sudionika, turističke agencije - UHPA članice, predstavnike Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruženja u turizmu i ostale dionike hrvatskog turističkog sektora.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:47)
U Lovasu komemoracija za 79 žrtava

Kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice i 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:19)
Igor Gavrić ponovo član Upravnog vijeća

Vlada je na današnjoj sjednici zbog isteka mandata razriješila člana Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Igora Gavrića.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 13:57)
Zbog razmirica oko navijačkih skupina, potukla se dvojica srednjoškolaca u Vukovaru

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 20. ožujka, oko 7,45 sati, ispred Strukovne škole u Vukovaru u ulici Domovinskog rata dogodio se verbalni, a potom i fizički sukob između 15-godišnjaka iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova, u kojem je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:22)
Otvorena izložba slika Vukovarke Marine Radman

U predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba Vukovarke Marine Radman. Izloženo je  40 djela nastalih u protekle dvije godine koja pokazuju autoričinu ljubav prema Vukovaru i Slavoniji.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:20)
Vlada RH predlaže novi Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu

Kako bi se jedinstvenim zakonom regulirala nematerijalna prava osoba nestalih u Domovinskom ratu i njihovih obitelji da saznaju sudbinu svojih nestalih članova te se na jednom višem stupnju zaštitila temeljna prava nestalih osoba i njihovih obitelji, Vlada je u saborsku proceduru s današnje sjednice u uputila prijedlog zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, javlja HINA.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:08)
Privremena regulacija prometa

U središtu Vukovara na snazi je privremena regulacija prometa zbog izvođenja radova.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 10:48)

Čelnici grada Vukovara sugrađankama dijelili ruže

Čelnici grada Vukovara sugrađankama dijelili ruže Foto: Valerija Lozančić

Povodom Međunarodnog dana žena gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo  Dražen Kobašević  posjetili su Dom za starije i nemoćne Vukovar i Dom za starije i nemoćne Magnolija kako bi korisnicama i djelatnicama čestitali njihov dan i darivali im ruže.  

 

Dan zena 19 1

 

Gradonačelnik Ivan Penava naglasio je tom prigodom kako  žele osobama treće životne dobi pokazati da misle o njima i da su zahvalni za sve što su učinili tijekom svoga života..
-Ovim činom želimo vam zahvaliti za sve ono što ste činile i što činite da nam život bude ljepši, rekao je gradonačelnik Penava te naglasio kako u gradu, ali i u gradskoj upravi ima više žena nego muškaraca koje uz profesionalnost imaju cijeli niz drugih kvaliteta.
-Žene imaju profesionalan pristup radu, ali imaju i poseban senzibilitet koji je nama muškarcima ponekad nedokučiv pa to onda nadopunjuju kolegice, rekao je Penava.

 

Dan zena 19 2

 

Dom za starije i nemoćne Vukovar skrbi za 110 korisnika od koji je 80 žena, a 30 muškaraca što opet pokazuje da su žene u većini, kaže ravnateljica Doma Željka Rajković  pojašnjavajući kako je biti žena na čelu jedne ovakve ustanove.
-To znači puno odricanja. Obitelj toga mora biti svjesna i ako nemate potporu supruga i djece bit će vam vrlo teško i nećete moći sve uskladiti, istaknula je Rajković.

I u Domu Magnolija prevladavaju žene. Od 85 korisnika 62 su žene, a  97-godišnja korisnica doma Jozefina Varga rekla je kako su žene u prošlosti ipak bile cjenjenije i poštovanije nego danas.

 

Dan zena 19

Nakon posjeta domovima, gradonačelnik je sa suradnicima i u središtu grada sugrađankama čestitao Dan žena i dijelio ruže.

Pročitano 118 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija