NAJNOVIJE
Nasukao se brod na Dunavu

Na pješčani sprud na Dunavu kod Vukovara nasukao se teretni brod Lovnica koji je plovio pod srpskom zastavom.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 14:32)
Dječja olimpijada održana u Vinkovcima

Na stadionu Cibalije u Vinkovcima održan je  Olimpijski  festival osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:49)
Maturanti Quadrilom obilježili završetak srednjoškolskoga obrazovanja

Maturanti vukovarskih srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke škole Nikole Tesle i Strukovne škole Marko Babić već tradicionalno su Norijadom obilježili kraj srednjoškolskoga obrazovanja.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:19)
U Lipovcu obilježena 26. obljetnica prve velike razmjene logoraša

Okupljanjem preživjelih logoraša u Lipovcu je u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) obilježena 27. godišnjica prve velike razmjene ratnih zarobljenika, kada je po načelu „svi za sve“ razmijenjeno 288 logoraša.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:15)
RH darovala Gradu Vukovaru još jednu nekretninu

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u  Gradskoj vijećnici Ugovor o darovanju nekretnine.

Republika Hrvatska  darovala je Gradu Vukovaru nekretninu vrijednosti 2,8 milijuna kuna koju je namijenio za izgradnju Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, a koji će služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o nekretnini na Sajmištu, površine 52.000 četvornih metara.

Ministar Marić tom je prigodom naglasio kako je najvažnije što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju.
-Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – naglasio je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i predaji nekretnina, naglasivši kako građani Vukovara uistinu od njih imaju koristi.
-Zahvaljujem ministru i Vladi RH na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz EU fondova kako bismo izgradili Poljoprivredno – prehrambeni centar „Agro Vukovar“  na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice – rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je riječ o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati
ih, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

U proteklih godinu i pol RH je Gradu Vukovaru darovala  7 nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 15:17)
U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:59)
Na Olajnici 172 nova parkirna mjesta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojima zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom otvorio je novo izgrađeno parkiralište u naselju Olajnica.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:26)

Čelnici grada Vukovara sugrađankama dijelili ruže

Čelnici grada Vukovara sugrađankama dijelili ruže Foto: Valerija Lozančić

Povodom Međunarodnog dana žena gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo  Dražen Kobašević  posjetili su Dom za starije i nemoćne Vukovar i Dom za starije i nemoćne Magnolija kako bi korisnicama i djelatnicama čestitali njihov dan i darivali im ruže.  

 

Dan zena 19 1

 

Gradonačelnik Ivan Penava naglasio je tom prigodom kako  žele osobama treće životne dobi pokazati da misle o njima i da su zahvalni za sve što su učinili tijekom svoga života..
-Ovim činom želimo vam zahvaliti za sve ono što ste činile i što činite da nam život bude ljepši, rekao je gradonačelnik Penava te naglasio kako u gradu, ali i u gradskoj upravi ima više žena nego muškaraca koje uz profesionalnost imaju cijeli niz drugih kvaliteta.
-Žene imaju profesionalan pristup radu, ali imaju i poseban senzibilitet koji je nama muškarcima ponekad nedokučiv pa to onda nadopunjuju kolegice, rekao je Penava.

 

Dan zena 19 2

 

Dom za starije i nemoćne Vukovar skrbi za 110 korisnika od koji je 80 žena, a 30 muškaraca što opet pokazuje da su žene u većini, kaže ravnateljica Doma Željka Rajković  pojašnjavajući kako je biti žena na čelu jedne ovakve ustanove.
-To znači puno odricanja. Obitelj toga mora biti svjesna i ako nemate potporu supruga i djece bit će vam vrlo teško i nećete moći sve uskladiti, istaknula je Rajković.

I u Domu Magnolija prevladavaju žene. Od 85 korisnika 62 su žene, a  97-godišnja korisnica doma Jozefina Varga rekla je kako su žene u prošlosti ipak bile cjenjenije i poštovanije nego danas.

 

Dan zena 19

Nakon posjeta domovima, gradonačelnik je sa suradnicima i u središtu grada sugrađankama čestitao Dan žena i dijelio ruže.

Pročitano 169 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija