Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obilježen završetak energetske obnove vinkovačkih dječjih vrtića

U Vinkovcima je konferencijama obilježen završetak energetske obnove dječjih vrtića Budućnost, Pčelica i Stribor.

Konferencije projekata organizirane su u svrhu informiranja šire javnosti o ciljevima, rezultatima i aktivnostima projekta kao i izvorima financiranja projekta. Realizacijom projekata provedene su mjere poboljšanja toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrada, zamijenjena dotrajala stolarija, ugrađeni kondenzacijski bojleri i termostatski ventili, perlatori, solarni kolektori za grijanje potrošne vode te rekonstruirani sustavi opće rasvjete u cilju smanjenja utroška energije i štetnih plinova CO2. Osim ušteda, energetskom obnovom, ciljanoj skupini, djeci i djelatnicima, osigurali su se sigurniji i ugodniji uvjeti rada i boravka što će rezultirati povećanjem učinkovitosti odgoja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 861.114,46 kuna od čega bespovratna sredstva čine 485.757,39 kuna. Projektom će se postići smanjenje godišnje emisije CO2 za 87,61 % i potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini od 62,14 % u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje prije provedbe navedenih mjera i korištenja obnovljivih izvora energije.

-Grad trenutno provodi 8 projekata energetske obnove javnih ustanova ukupne vrijednosti preko 36 milijuna kuna. Većina navedenih projekata odnosi se na ustanove za predškolski i školski odgoj čime Grad pokazuje svoju demografsku i socijalnu osviještenost. Važno je spomenuti kako  je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije kroz Fond za sufinanciranje osiguralo 70% sredstava vlastitog udjela sufinanciranja", izjavio je gradonačelnik grada Vinkovaca  Ivan Bosančić.

Poziv "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja" objavljen od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, Prioritetne osi 4. Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Pročitano 1052 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI