NAJNOVIJE
Uskrsni doručak za korisnike Doma za starije i nemoćne

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je s članovima Udruge „Sv. Bono“ i Udruge Hrvatska žena Vukovar korisnike Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 10:21)
Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva - Kristovo uskrsnuće od mrtvih.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 07:49)
Mladež HDZ-a grada Vukovara povodom Uskrsa tradicionalno dijelila pisanice

Povodom blagdana Uskrsa Mladež HDZ-a grada Vukovara i ove je godine u središtu grada, na Strossmayerovom šetalištu, dijelila građanima pisanice.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:27)
Povodom blagdana Uskrsa članovi vukovarskog HKS-a dijelili pisanice

Svojim sugrađanima povodom blagdana Uskrsa pisanice su u središtu grada dijelili  članovi  Hrvatske Konzervativne Stranke (HKS-a) Vukovar.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:20)
Kršćani slave Veliku subotu

Velika subota slavi se u dan prije Uskrsa, a zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje.

(Subota, 20 Travanj 2019 09:35)
Veliki je petak

Veliki petak je spomendan Isusove muke i smrti.

(Petak, 19 Travanj 2019 14:00)
Moliški Hrvati posjetili Vukovar

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima primio je skupinu Hrvata iz Italije koja je došla u posjet Vukovaru.

(Petak, 19 Travanj 2019 13:33)

Državno poljoprivredno zemljište: Novim programima do konačnog rješenja niza problema

Sastanak u tijeku Sastanak u tijeku Novosti.hr

Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske bila je tema sastanka održanog danas u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima.

Sastanak je organizirao Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije na inicijativu predstavnika 14 jedinica lokalne samouprave koji su se susreli s određenim nejasnoćama vezanima uz donošenje novog programa, a poziv je upućen svim gradonačelnicima i načelnicima s područja županije. Na upite o ovoj problematici odgovarale su predstavnice Ministarstva poljoprivrede Snježana Kraml i Silvija Runje. Pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Andrija Matić je rekao da je lokalna i regionalna samuprava ponovno došla u priliku gospodariti prirodnom osnovom i provoditi svoju lokalnu i regionalnu razvojnu strategiju, ali u izradi programa pokazalo se da dobar dio programa koji datiraju u bližu ili dalju prošlost ima nedostataka i problema. U smislu neusklađenosti katastra i gruntovnice, nasljeđivanja, statusa onih čestica koje su javno vodno dobro, a dio su neke arheo parcele, davanja suglasnosti nadležnih tijela, dakle Hrvatskih šuma, Hrvatskih cesta ili urbanizma i drugih u smislu što je u građevinskoj zoni što nije, što je neizgrađeno građevinsko zemljište pa može biti poljoprivredno, postupaka denacionalizacije koji nisu provedeni do kraja.

Podsjetimo, novim Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, koji je na snagu stupio početkom ove godine, raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem vraća se jedinicama lokalne samouprave, odnosno općinama i gradovima, koje su dužne donijeti program raspolaganja u roku od tri mjeseca od dana stupanja zakona na snagu.

Pročitano 175 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija