Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Započeo projekt vodno komunalne infrastrukture u Vinkovcima, Otoku, Ivankovu i Cerni

Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ projekt je kojim će se stanovnici na spomenutom području ali i oni u općinama Privlaka i Andrijaševci u sljedećih nekoliko godina spojiti na mrežu javne odvodnje.

To će značajno poboljšati kvalitetu života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te unaprijediti uslugu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u skladu s europskim propisima, naglašeno je  na svečanom obilježavanju početka radova na ovom 384 milijuna kuna vrijednom projektu.

Na svečanosti su sudjelovali brojni visoki dužnosnici: ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Projekt poboljšanja vodno komunalne infrastrukture na području ove četiri aglomeracije s više od 70 posto financira se iz sredstava Europske unije, dok se preostali iznos sufinancira nacionalnim sredstvima, odnosno sredstvima državnog proračuna, Hrvatskih voda te jedinica lokalne samouprave. Korisnik projekta je tvrtka Vinkovački vodovod i kanalizacija preko koje će spomenute jedinice lokalne samouprave sufinancirati projekt i to s manje od 6 posto.

Pročitano 1207 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI