NAJNOVIJE
Uskrsni doručak za korisnike Doma za starije i nemoćne

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je s članovima Udruge „Sv. Bono“ i Udruge Hrvatska žena Vukovar korisnike Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 10:21)
Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva - Kristovo uskrsnuće od mrtvih.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 07:49)
Mladež HDZ-a grada Vukovara povodom Uskrsa tradicionalno dijelila pisanice

Povodom blagdana Uskrsa Mladež HDZ-a grada Vukovara i ove je godine u središtu grada, na Strossmayerovom šetalištu, dijelila građanima pisanice.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:27)
Povodom blagdana Uskrsa članovi vukovarskog HKS-a dijelili pisanice

Svojim sugrađanima povodom blagdana Uskrsa pisanice su u središtu grada dijelili  članovi  Hrvatske Konzervativne Stranke (HKS-a) Vukovar.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:20)
Kršćani slave Veliku subotu

Velika subota slavi se u dan prije Uskrsa, a zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje.

(Subota, 20 Travanj 2019 09:35)
Veliki je petak

Veliki petak je spomendan Isusove muke i smrti.

(Petak, 19 Travanj 2019 14:00)
Moliški Hrvati posjetili Vukovar

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima primio je skupinu Hrvata iz Italije koja je došla u posjet Vukovaru.

(Petak, 19 Travanj 2019 13:33)

Održan skup proizvođača grožđa i vina

U Iloku je održan skup  proizvođača  grožđa i vina na kojemu su se vukovarsko-srijemski vinari upoznali s novim Nacrtom Zakona o vinu te mjerama programa ruralnoga razvoja, a u sklopu Nacionalnoga programa pomoći sektoru vina za od 2019. do 2023.

Koje novine vinarima  bi trebao donijeti novi zakon o vinu doznajemo od Sandre Banožić, više stručne savjetnice u Upravnome odjelu za voćarstvo i vinogradarstvo Vukovarsko-srijemske županije.

-Novi prijedlog Zakona o vinu u sustav vinarstva i vinogradarstva unosi neke nove elemente. Ukidaju se naknade za kontrole stavljanja vina u promet, ukidaju se evidencijske markice, uspostavlja se marketinško označavanje vina kroz četiri nove vinogradarske regije te se priznaje četiri regionalne organizacije vinara. Također decentralizira se postupak organoleptičkoga ocjenjivanja vina po vinogradarskim regijama te osigurava pojačanu kontrolu proizvodnje i prometa grožđa i vina, kazala je Sandra Banožić.

Govorilo se i o izmjenama u provedbi  Mjere 10 i 17 Programa ruralnoga razvoja.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 510 poljoprivrednih gospodarstava koji imaju vinograde na ukupno 1.533 hektara, a ukupno je u našoj županiji 61 podnositelj prijave proizvodnje vina.

Pročitano 178 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija