Ispiši ovu stranicu

ŽO SDP: Neto plaća ne bi smjela biti ispod 4.000 kuna

ŽO SDP Vukovarsko-srijemske županije ŽO SDP Vukovarsko-srijemske županije Foto: Valerija Lozančić

Županijska organizacije SDP Vukovarsko-srijemske županije održala je u Vukovaru konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u našoj županiji i Vukovaru.

Predsjednik ŽO SDP-a VSŽ Željko Sabo rekao je kako je povod konferencije sjednica Vlade RH održana u Dubrovniku gdje su potpisani projekti vrijedni 4,5 milijardi kuna. Podsjetio je kako je sjednica Vlade održana u studenome 2016. godine i u Vukovaru kada su potpisani ugovori vrijedni 60 milijuna te prozvao aktualnu županijsku vlast za nedostatak mašte i projekata kojima bi se povukla sredstva iz EU fondova što bi dalo nadu u ostanak stanovništva.

Također su podržali zahtjev SDP na državnom nivou da minimalna neto plaća u Hrvatskoj bude 4.000 kuna rekavši kako Vlada mora pronaći način da to ostvari.  
-Vukovar i Hrvatsku napuštaju ne samo mladi nego i oni koji do mirovine imaju 5-6 godina rada. Odlaze jer se boje malih mirovina, a za 5-6 godina rada u Njemačkoj imat će veću mirovinu nego za 30-ak godina rada u Hrvatskoj. S njima odlaze i cijele obitelji, a prije toga rasprodaju imovinu u Hrvatskoj, rekao je Sabo.

Podržali su i štrajk u tvornici kombajna Same Deutz Far Žetelice  iz Županje.

Pročitano 1226 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić