Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru znatno povećan broj radnih mjesta

S gradonačelnikom na konferenciji su bili i njegovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček te gradska pročelnica za gospodarstvo Marijana Grubišić S gradonačelnikom na konferenciji su bili i njegovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček te gradska pročelnica za gospodarstvo Marijana Grubišić

Broj zaposlenih u Vukovaru veći je za 579 osoba u odnosu na godinu dana ranije što je povećanje broja radnih mjesta za 6,34 %, izjavio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

Prema podatcima Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje posljednjega dana 2018. godine u Vukovaru je bilo 9.714 zaposlenih osoba dok ih je istoga dana 2017. godine bilo 9.135, a 2016. godine 9.057. tako da je vidljivo povećenje broja radnih mjesta već dvije godine.

Penava to pripisuje općem oporavku gospodarstva u Hrvatskoj, otvaranju novih pogona u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, povećanju broja obrta i povećanju potpora gospodarstvenicima koje u Vukovaru iznose 13 milijuna kuna.

Povećan je i broj zaposlenih Vukovaraca dok je broj nezaposlenih, prema podatcima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, manji za oko četiri stotine i sada iznosi 1.203.

 

Pročitano 1368 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun