NAJNOVIJE
Uskrsni doručak za korisnike Doma za starije i nemoćne

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je s članovima Udruge „Sv. Bono“ i Udruge Hrvatska žena Vukovar korisnike Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 10:21)
Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva - Kristovo uskrsnuće od mrtvih.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 07:49)
Mladež HDZ-a grada Vukovara povodom Uskrsa tradicionalno dijelila pisanice

Povodom blagdana Uskrsa Mladež HDZ-a grada Vukovara i ove je godine u središtu grada, na Strossmayerovom šetalištu, dijelila građanima pisanice.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:27)
Povodom blagdana Uskrsa članovi vukovarskog HKS-a dijelili pisanice

Svojim sugrađanima povodom blagdana Uskrsa pisanice su u središtu grada dijelili  članovi  Hrvatske Konzervativne Stranke (HKS-a) Vukovar.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:20)
Kršćani slave Veliku subotu

Velika subota slavi se u dan prije Uskrsa, a zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje.

(Subota, 20 Travanj 2019 09:35)
Veliki je petak

Veliki petak je spomendan Isusove muke i smrti.

(Petak, 19 Travanj 2019 14:00)
Moliški Hrvati posjetili Vukovar

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima primio je skupinu Hrvata iz Italije koja je došla u posjet Vukovaru.

(Petak, 19 Travanj 2019 13:33)

Održana tribina Prevencijom do zdravlja

Dr.Saša Srića četverostruki je dobitnik nagrade "Naj doktor" po izboru pacijenata Dr.Saša Srića četverostruki je dobitnik nagrade "Naj doktor" po izboru pacijenata Foto: Marija Molnar

Prevencijom do zdravlja naziv je tribine održane u Vukovaru na kojoj je predavač bio dr.Saša Srića, specijalist internist i pulmolog, glavni koordinator Akcija prevencijom do zdravlja SDP-a na državnoj razini, član Nacionalnog savjeta za zdravlje SDP-a i četverostruki dobitnik nagrade Naj doktor po izboru pacijenata.

Ove akcije SDP već godinama provodi po lokalnim sredinama u cijeloj Hrvatskoj s obzirom da, kako kaže dr.Srića, sve manje ljudi brine o zdravlju, a prevencija je put do što mane pojavnosti bolesti u populaciji. Naveo je i zabrinjavajući podatak da se 40 posto mušakaraca u Hrvatskoj ne odaziva javnozdravstvenim akcijama, a upravo su muškarci nakon 40-e godine života izloženi učestalosti pojavnosti karcinoma prostate, žene pak karcinoma dojke. Naglasio je i kako je najčešći uzrok smrti kod mušakaraca karcinom pluća, kod žena rak dojke.

-Cilj je naših tribina osvijestiti kod građana da se trebaju odazivati akcijama i tako smanjiti smrtnost i pokušati moguće izliječenje. Ujedno predstavljamo i program zdravstvene politike SDP-a s obzirom da je zdravstveni sustav u Hrvatskoj pred kolapsom. Liste čekanja su znatno produžene, dugovi nagomilani, uvjeti u bolnicama katastrofalni, a liječnici i medicinsko osoblje nezaštićeni, o čemu svjedoči i nedavni fizički napad na medicinsko osoblje u Zagrebu. Zdravstveni sustav nam se urušava, no dobrom organizacijom taj se problem može riješiti – poručuje dr.Srića.

Na tribini je sudjelovala i članica Predsjedništva SDP-a Hrvatske te kandidatkinja za EU parlament Ivana Krives Posavec, a nazočne je pozdravio i predsjednik vukovarskoga SDP-a Željko Sabo.

Za sudionike tribine organizirano je ujedno i mjerenje šećera i kolesterola u krvi te mjerenje krvnoga tlaka.

 

Pročitano 216 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija