Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vinkovo proslavljeno u vinogradima Iločkih podruma

Ministrica Žalac orezuje trs vinove loze Ministrica Žalac orezuje trs vinove loze Foto: HRT Osijek

U vinogradima Iločkih podruma na položaju Vukovo iznad Iloka, blagoslovom vinograda proslavljen je blagdan Sv. Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara, kojim tradicionalno počinje nova vinogradarska godina.

Kuma Iločkih podruma i ove je godine na proslavi Vinkova bila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac koja je imala priliku orezati prve trsove vinove loze. Ministrica Žalac čestitala je vrijednim vinogradarima na iznimnom trudu koji ulažu u razvoj te im poželjela još bolji plasman vina na tržište.

Ministrica Žalac je među ostalim najavila i kako će Vlada Ilok i cijeli hrvatski istok proglasiti novom regijom u kojoj će poduzetnici moći dobiti više novca iz fondova Europske unije, dvostruko više nego što su mogli do sada. Očekuje kako će  i taj potez poboljšati otvaranje novih radnim mjesta i ubrzati razvoj Slavonije, Baranje i Srijema. Dodala je kako je do sada u Vukovarsko-srijemsku županiju uloženo 1,6 milijardi kuna. 

-Od toga na program ruralnog razvoja otpada 700 milijuna kuna, a to znači da je to novac za naše OPG-ove i ljude koji vrijedno rade na zemlji, naglasila je Žalac.

Također je rekla kako se predlaže da regionalne potpore za poduzetnike budu dvostruko veće nego dosad.

Pročitano 1235 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI